Gratis e-Book!

Direct Toegang

11 Time Management Tips Om Stress Te Verminderen

time management stress 11 Time Management Tips Om Stress Te VerminderenVoel je de behoefte om meer georganiseerd en/of meer productief te zijn en daardoor minder stress te ervaren? Heb je het gevoel dat je hele dagen druk bezig bent en aan het einde jezelf afvraagt waarom je niet zoveel hebt bereikt?

Time management vaardigheden zijn vooral belangrijk voor freelancers en zzp-ers (zelfstandigen zonder personeel). Zij doen vaak heel veel verschillende taken in de loop van de dag. Deze time management tips helpen je om jouw productiviteit te verhogen en de dingen weer onder controle te krijgen.

1) Realiseer je dat time management een mythe is

Maakt niet uit hoe georganiseerd we zijn, er zijn altijd maar 24 uur in een dag. De tijd verandert niet. Alles wat we daadwerkelijk kunnen managen, is onszelf en wat wij doen met de tijd die we hebben.

2) Zoek uit waar je jouw tijd aan verspilt

Velen van ons zijn een prooi aan tijdverspillingen, die we eigenlijk veel productiever kunnen gebruiken. Wat zijn je tijdbandieten? Besteed je te veel tijd aan het surfen op het Internet, het lezen van e-mails of het voeren van persoonlijke gesprekken? Door je dagelijkse activiteiten bij te houden, kun je een goede beeld scheppen wat je nu daadwerkelijk aan het doen bent. Dit is de eerste stap naar effectieve time management.

3) Maak time management doelstellingen

De focus van time management verandert eigenlijk jouw gedrag en verandert niet de tijd. Wat een goed begin kan zijn, is door het elimineren van je persoonlijke tijdverspillers. Voor een week bijvoorbeeld ga je als doel stellen om privételefoontjes niet op te nemen als je aan het werk bent.

De focus van time management verandert eigenlijk jouw gedrag en verandert niet de tijd.

4) Implementeer een time management plan

Zie dit als een verlenging van de time management tip # 3. Het doel is om je gedrag te veranderen na verloop van tijd. Zodat je het doel kan bereiken, dat je voor jezelf hebt gesteld. Verhoog je productiviteit of verlaag je stress. Dus je moet niet alleen specifieke doelen stellen, maar ga ook na of je ze na verloop van tijd gaat volbrengen.

5) Gebruik time management hulpmiddelen

Of het nu een dagplanner is of een software-programma, de eerste stap om je tijd te managen is te weten waar je jouw tijd aan besteedt en plan in hoe je jouw tijd in de toekomst gaat besteden. Een software programma zoals Outlook bijvoorbeeld, kun je eenvoudig afspraken inplannen. Je kan er herinneringen instellen op voorhand, zodat je de tijd makkelijker kan beheersen.

6) Stel prioriteiten

Je moet elke dag beginnen met een time management sessie om prioriteiten te stellen aan de taken voor die dag. Als je 20 taken hebt voor een bepaalde dag, hoeveel van die taken moet je echt afkrijgen. Start de dag met een goede dagelijkse planning.

7) Leer delegeren en/of uitbesteden

Het maakt niet uit hoe klein je bedrijf is, het is niet nodig om een eenmanshow te houden. Voor een effectieve time management, moet je andere mensen een deel van de lasten laten dragen.

8.) Stel routines in en hou er zoveel mogelijk aan

Ondanks dat de crisis zich voordoet, zul je veel productiever zijn als je de meeste van je tijd kan houden aan je routines.

9) Maak er een gewoonte van om tijdslimieten in te stellen voor taken

Je kunt bijvoorbeeld voor het lezen en antwoorden van e-mails de hele dag mee bezig zijn. In plaats daarvan kies ervoor om twee keer per dag je e-mails te checken. Zodoende zul je enorm veel tijd besparen en je zult altijd tijdig je e-mails hebben beantwoord.

kies ervoor om twee keer per dag je e-mails te checken.

10) Zorg ervoor dat je systemen worden georganiseerd

Verspil je veel tijd aan het zoeken naar bestanden op je computer? Neem de tijd om een ​​file management systeem te organiseren. Zorgt jouw archiveringssysteem dat je niet snel kan werken? Ga het opnieuw indelen, zodat je snel de dingen kunt pakken die je nodig hebt.

11) Verspil geen tijd met wachten

Van vergaderingen tot tandarts afspraken, het is onmogelijk om te voorkomen dat je moet wachten op iemand of iets. Maar je hoeft niet alleen maar op een stoel te gaan zitten vooruit te staren. Neem altijd iets mee. Bijvoorbeeld een rapport die je moet lezen, aantekeningen die moeten worden doorgenomen of gewoon een klad papier waar je de volgende marketing campagne op kan uitwerken. Technologie maakt het gemakkelijk om te werken waar je bent. Je laptop, tablet of mobiele telefoon helpt je hierbij.

Je kunt in controle zijn en de dingen afmaken die je wilt afmaken – als je eenmaal een duidelijk beeld hebt van het time management mythe en de controle over jouw tijd.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress 11 Time Management Tips Om Stress Te Verminderen
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)