Gratis e-Book!

Direct Toegang

3 Vaak Voorkomende Fouten Waardoor Stress Verminderen Niet Lukt

klagen stress verminderen 3 Vaak Voorkomende Fouten Waardoor Stress Verminderen Niet LuktIn dit artikel laat ik zien dat er drie veel voorkomende fouten zijn waardoor stress verminderen wordt bemoeilijkt. Echte problemen en situaties in je leven kunnen je veel stress en de druk om te presteren veroorzaken.

Werk, familie, gezondheid en financiële stress kan je naaar een punt drijven dat het je allemaal teveel wordt. Uitputting lijkt niet weg te gaan en je probeert maar de eindeloze to-do-lijsten af te werken. Eén gedachte blijft door malen in je hoofd als een draaideur:”Als ik stop, zal alles instorten.” Wellicht ken je zo’n iemand en misschien ben jij zelf dat wel. Voor een langere tijd onder dit soort stress leven, kan schadelijk zijn voor je emotionele en lichamelijke gezondheid.

Wat als ik je vertel dat je dit zou kunnen laten stoppen?

Gedreven door chaos en adrenaline kan een levensstijl worden. Een constante hoge tempo aanhouden om het werk voor elkaar te krijgen wordt als normaal beschouwd. Echter kunnen er gedragingen en gewoontes zijn, waardoor je vast komt te zitten. Dit veroorzaakt lijden en stress.

Fout 1# Chronisch klagen
Dit gedrag gaat verder dan iets ter sprake brengen waar de klager last van heeft. Niets lijkt goed te gaan en de wereld is slecht. Geen gedachte of keuze heeft iets te maken met de huidige omstandigheden. Dit is het leven in de wereld van een slachtoffer. De klager kiest er voor om weinig verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen daden.

Verantwoordelijkheid nemen in plaats van klagen over anderen of omstandigheden.

Ga jezelf na en kijk of je patronen kan ontdekken in je leven. Als je alleen maar negatieve uitkomsten ontdekt, vraag jezelf dan af, welke keuzes je hebt gemaakt dat het leidde naar die uitkomst. Situaties hebben altijd twee kanten. Slachtoffers denken dat ze machteloos hierin zijn. De volgende keuze die je maakt, kan er één zijn dat je verantwoordelijkheid neemt in plaats van klagen over anderen of omstandigheden.

Fout 2# Spijt hebben van het verleden of bang zijn voor de toekomst.
Door te leven in het verleden of in de toekomst, heb je geen leven in het nu. De wereld wordt door een bril gekeken van iemand die verwond is door het verleden of bang is voor de toekomst. Het resultaat is dat er geen leven is om te leven. Je gedachten dwalen telkens af in plaats dat je in het nu leeft.

Neem een diepe adem en leef in het nu! Erken dat je denken een vakantie neemt zonder begin of eind. Het nu is een mooie plek om in te leven. De kleuren van het leven is grootser dan elke zorg of angst.

Neem een diepe adem en leef in het nu!

Fout 3# Controle
Zolang mensen, plaatsen en dingen onder controle zijn, dan is het leven beheersbaar. De level van energie en intensieve werk dat nodig is om alles onder controle te houden is vermoeiend.

Controle is niet over hoe je alles om je heen moet organiseren. Het heeft alles te maken met liefde voor jezelf en vrede in jezelf. Begin op te letten of deze patronen opduiken en wees bewust van de patronen die stress vergroten in je leven. Zodoende kan je er wat aan doen en kan je de stress verminderen.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress 3 Vaak Voorkomende Fouten Waardoor Stress Verminderen Niet Lukt
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)