Gratis e-Book!

Direct Toegang

7 Tips Hoe Je Stress Over Je Schulden Kunt Verminderen

schulden stress verminderen1 300x210 7 Tips Hoe Je Stress Over Je Schulden Kunt VerminderenSchulden kunnen stressvol zijn en ernstige gevolgen hebben voor de kwaliteit van je leven. Daarom geef ik je tips om je stress te verminderen met betrekking tot je financiële schulden.  Het is goed om jezelf te helpen herinneren dat deze situatie een keer voorbij gaat, mits je de stappen neemt om daadwerkelijk uit je financiële schulden te komen.

Hier zijn de zeven tips om de stress van je schulden te overleven en een begin te maken aan een betere financiële toekomst.

1. Zie de feiten onder ogen
Maar al te vaak worden we overweldigd door de enorme omvang van de schuld en een gebrek aan financiën. Dit heeft als gevolg dat het nemen van actie wordt uitgesteld. Die dingen die juist gedaan moeten worden, worden niet gedaan. Waarom? Dit komt omdat depressie je hard kan raken in deze omstandigheden. We kunnen het gevoel krijgen dat we verdrinken in de stress over deze schulden. In plaats dat we actie ondernemen, zijn we verlamd. De meesten van ons kennen op z’n minst wel één  persoon die het haat om de post te openen, uit angst voor nog meer rekeningen.  Als de post wordt binnengehaald, dan blijft het ongeopend, omdat ze niet nog een rekening willen zien. Hoewel dit begrijpelijk is, is het ook rampzalig.  Het negeren van het probleem maakt het alleen maar erger en verhoogt de stress.

2. Besluit actie te ondernemen
Alle veranderingen begint met een besluit. Om uit je schulden te klimmen en de stress te overleven die ermee gepaard gaat, moet je beslissen om actie te ondernemen. Kies voor verandering en onderneem actie! Onderzoek de mogelijkheden die beschikbaar voor je zijn. Een goede manier om de stress van je schuld te verminderen is het consolideren van rekeningen. Kijk naar de verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Vraag professioneel advies.

Om uit je schulden te klimmen en de stress te overleven die ermee gepaard gaat, moet je beslissen om actie te ondernemen.

3. Onderneem actie
Als het nodig is om te onderhandelen met schuldeisers voor een betalingsplan, doe dat. Als het nodig is om van leverancier te veranderen om een betere deal te krijgen, doe dat ook. Onderneem actie en pak je schulden aan.

4. Consolideer rekeningen
De eerste en meest belangrijke actie die je moet ondernemen is om rekeningen te consolideren om de rente te verlagen en je maandelijkse cash flow te verhogen. Als je door het proces bent gegaan van het onderzoeken van je mogelijkheden, zal je weten welke herfinanciering de beste optie voor je is.

5. Verspil niet je winsten
Als je jouw rekeningen gaat consolideren, dan zal je maandelijks besteedbaar inkomen verhogen. Verspil dit extra geld niet. Indien mogelijk gebruik een deel ervan om je schuld zo snel mogelijk af te betalen en een deel daarvan om als spaargeld opzij te zetten. Zodoende heb je iets om op terug te vallen en ben je niet geneigd om opnieuw je schuld te verhogen.

6. Leef binnen een redelijk budget
Als we boven onze stand leven, zullen we in de stress raken. Dit is onvermijdelijk. Dus een belangrijke manier om financiële stress onder controle te houden, is door binnen je budget te blijven. Een budget hoeft niet te draconisch te zijn, maar het moet evenwicht brengen.  Op het Internet kun je goede voorbeelden vinden hoe je een begroting moet maken. In eerste instantie is het een goed idee om bij te houden wat je uitgaven zijn. Je zou verbaasd zijn waar je geld naar toe gaat.  Het niet weten waar je geld naar toe gaat is geen pretje.  Je hebt geen controle over je uitgaven en dit geeft ook veel stress.

In eerste instantie is het een goed idee om bij te houden wat je uitgaven zijn. Je zou verbaasd zijn waar je geld naar toe gaat.

7. Geniet van je leven
Stress over je schulden kan de vreugde uit je leven zuigen. Dus je moet manieren vinden om te genieten van je leven. Reserveer daarom in je budget voor wat vermaak en een aantal speciale items waarvan je geniet kunt kopen. Ongelukkig zijn kan ook stress veroorzaken. Dus zoek manieren om gelukkig te worden en vind plezier in het leven, terwijl je binnen je budget blijft. Je kan dit doen! Daar ben ik van overtuigd. Denk eens na over wat je graag doet. Denk nu eens na aan manieren om goedkoop deze dingen te doen. Wees creatief. De kwaliteit van je leven zal verbeteren en je zult blij zijn dat je de tijd nam om dit op te lossen!

Als jouw rekeningen gaat consolideren en de andere stappen neemt die hierboven zijn genoemd, dan ben je goed op weg om je stress over schulden te verminderen en het verkrijgen van een betere financiële toekomst.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress 7 Tips Hoe Je Stress Over Je Schulden Kunt Verminderen
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)