Gratis e-Book!

Direct Toegang

Blijvende Stress Vrije Veranderingen In Het Nieuwe Jaar

voornemens nieuwjaar stress Blijvende Stress Vrije Veranderingen In Het Nieuwe JaarElk jaar hebben mensen voornemens om veranderingen aan te brengen in hun levens en elk jaar zijn de meeste voornemens gedoemd om te mislukken en dit brengt stress met zich mee. Dit is niet te wijten aan het gebrek aan verlangen naar een beter leven, maar het is gewoon de realiteit dat veranderen moeilijk is.

Onze gewoonten worden ingesleten en functioneren op de automatische piloot. Verandering vereist een constante inspanning tot een nieuwe gewoonte gevormd is. Ik kan je misschien helpen om de nodige wijzigingen aan te brengen in je verwachtingen, houdingen en methoden van verandering. Zodoende kun je echt genieten van resultaten die blijvend zijn. De volgende ideeën kunnen je helpen:

Onze gewoonten worden ingesleten en functioneren op de automatische piloot.

Denk in termen van “doelen” in plaats van “voornemens”
Terwijl de meeste mensen voornemens maken om er aan te houden, is doelen creëren een beter tactiek. Wat is het verschil vraag je jezelf misschien af? Met de traditionele voornemens gaan mensen in het algemeen de volgende houding aannemen, “Vanaf nu ga ik niet langer (benoem een gedrag die je wilt veranderen)”. Het probleem van dit is, na één of twee keer falen, voelen mensen zich als mislukkelingen en hebben de neiging om te stoppen om hun gedrag te veranderen. Ze vallen gemakkelijk terug in oude patronen. Door doelen te stellen, werk je naar het gewenste gedrag toe. Het belangrijkste verschil is dat mensen die richting een doel werken, niet verwachten dat ze perfect zijn bij de eerste pogingen en zij zijn blij met elke vooruitgang die ze maken. In plaats dat perfectionisme tegen hen werkt, laten ze motivatie en trots hun magie doen. De volgende ideeën kunnen je helpen om je Nieuwjaars doelen te bereiken:

Weet dat het een proces is
Verwacht dat je progressie boekt in plaats dat je het gelijk perfect wilt doen en het gevoel krijgt om ermee te stoppen als je jouw voornemens niet snel bereikt.

Begin met kleine stappen
Bij het stellen van doelen voor nieuw gedrag, streef naar één of twee keer per week, in plaats van elke dag. Bijvoorbeeld , in plaats van te zeggen,”Ik ga elke dag naar de sportschool”, zeg dan:”Ik ga elke woensdag naar de sportschool”, en doe mee met een leuke groepsles en je kan op deze manier steeds meer je weg omhoog werken.

Positioneer jezelf om succes te kunnen boeken
Zet kleine, haalbare doelen en voeg meer of grotere stappen toe als je een doel hebt bereikt. Op deze manier werk je geleidelijk aan naar het leven dat je wilt en naar de noodzakelijke veranderingen. Zodoende ervaar je tijdens de reis meer succes, in plaats van het gevoel te hebben dat je een mislukkeling bent, als je niet over één nacht ijs de ultieme verandering ziet.

Zet kleine, haalbare doelen en voeg meer of grotere stappen toe als je een doel hebt bereikt.

Heb elke maand een doel
Als je net zo bent zoals de meeste mensen, dan heb je misschien het verlangen om een aantal veranderingen aan te brengen in je leven. Als dat zo is, kan het een goed idee zijn om één verandering op te pakken elke maand. Op deze manier 1) kun je meer focussen, omdat je niet bezig bent met meerdere veranderingen te gelijk, 2) je kan elke maand jezelf opnieuw toewijden aan een nieuwe verandering. Zodoende zul je het hele jaar door blijven groeien en zelfverbetering wordt een manier van leven, en 3) je kunt op elk succes verder bouwen. Over het algemeen heeft een gewoonte 21 dagen nodig om gevormd te worden. Op deze manier kun je meer en gemakkelijker energie investeren in het vormen van nieuwe gewoontes ,voordat je verder gaat naar de volgende en hoef je niet alleen te vertrouwen op je wilskracht.

Beloon je vooruitgang
Terwijl de meeste voornemens van jou een beloning in zich dragen, kan het veranderen van je gewoontes lastig zijn. Het kan soms gemakkelijker zijn om dit te doen als je extra hulp krijgt. (Vergeet niet hoe de positieve versterking van jouw leraar jou geholpen heeft, ook al draagt de kennis van jouw leerstof al een beloning in zichzelf.) Jezelf versterken met extra beloningen kan je helpen om op koers te blijven en gemotiveerd te blijven. Dit zal je motiveren als je soms geen zin hebt om inspanning te leveren ondanks de voordelen die de verandering zelf met zich meedraagt. Op de volgende manieren kun je jezelf belonen:

Weet echter dat er voor gezonde veranderingen elk moment een goed moment is.

Zorg voor support: Heb een vriend die je doelen kent en moedig elkaar aan. Zelfs als je werkt aan verschillende doelen, kun je dit doen. Deze persoon kan je een high-five geven als je het hebt verdiend en je bemoedigen wanneer je het nodig hebt.

Beloon kleine successen: Verdeel je doel in behapbare stappen en beloon elke stap bij de voltooiing van elk.

Zorg dat de beloningen in lijn zijn met je doelen: Heb beloningen die in lijn zijn met je prestaties (bijvoorbeeld nieuwe sportkleding voor elke 5 sportschool bezoeken, of een mooie nieuwe pen als je twee weken achter elkaar aan het schrijven bent geweest).

Natuurlijk is het goed om in het nieuwe jaar gezonde veranderingen aan te brengen in je leven. Weet echter dat er voor gezonde veranderingen elk moment een goed moment is.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Blijvende Stress Vrije Veranderingen In Het Nieuwe Jaar
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)