Gratis e-Book!





Direct Toegang

Drie Mythes Over Zorgen Maken Ontmaskerd Om Stress Te Verminderen

stress verminderen zorgen maken 248x300 Drie Mythes Over Zorgen Maken Ontmaskerd Om Stress Te VerminderenIemand zei eens als ik mijn leven op nieuw mocht leven, dan zal ik misschien meer echte problemen hebben, maar ik zou minder denkbeeldige problemen hebben.

Velen van ons zijn zo gestrest dat het invloed heeft op ons leven, werken en slapen. Stress is iets dat ons kan stimuleren om in actie te komen, zoals werken om een deadline te halen of het betalen van rekeningen. Door te veel te gaan piekeren kun je emotioneel en fysiek in een neerwaartse spiraal raken. Vele mensen liggen ’s nachts wakker. Ze piekeren over dingen zoals geld en dit zal zijn tol eisen op hun welzijn.

“Ik ben zo gestrest”, zei Melissa “Ik ben zo bang dat alles zal uitdraaien op een ramp.” Melissa leidt aan chronische stress en ze bedacht echt de ergste scenario’s. Dat was haar manier van omgaan met bezorgdheid. Terwijl elk scenario zelden of nooit zijn uitgekomen, maar haar gedachten bleven maar doorgaan en dan met elke “wat als” mogelijkheid. Ze was de schepper van haar eigen stress.

Te veel zorgen maken is een gewoonte die je kunt verlammen van het nemen van actie bij het oplossen van een probleem. Het kan je beeld van een probleem vervormen en het veroorzaakt emotionele pijn en lijden. Hier zijn 3 mythes over zorgen maken en hoe je anders kan kijken naar situaties:

Mythe # 1:
Als ik me zorgen maak over alles, dan zal ik weten hoe ik er mee om moet gaan. Een veelgehoorde zorg mythe is om alle mogelijke uitkomsten van een situatie te dekken. Het resultaat is dat je denken van scenario naar scenario springt en dit bezorgt je veel stress. Melissa leefde in angst en vergrootte haar zorgen buiten proportie. De “wat als” scenario’s focust ons op de verkeerde dingen. De sleutel is om jezelf te vangen wanneer je “wat als” wilt zeggen. Wees je ervan bewust dat het meer een afleiding is van je denken dan dat de zorg daadwerkelijk ook echt gebeurt. Controleer de feiten en ga na hoe groot de kans is dat jouw zorgen gaan uitkomen.

De sleutel is om jezelf te vangen wanneer je “wat als” wilt zeggen. Wees je ervan bewust dat het meer een afleiding is van je denken dan dat de zorg daadwerkelijk ook echt gebeurt.

Mythe # 2:
Als ik zorgen maak over mijn probleem, dan zal het niet gebeuren. Dit is de type zorgen maken die mensen gebruiken om te voorkomen dat er iets verschrikkelijks gebeurt. Dit is iets wat lijkt op geloven in bijgeloof. Geen enkele hoeveelheid van denken over een resultaat van je zorgen zal voorkomen dat het gebeurt. Neem actie op je zorgen. Stop de cyclus van zorg in je hoofd door in je angst te stappen. Vraag altijd om hulp als het nodig is. Je bent juist sterk als je om hulp vraagt en niet zwak.

Mythe # 3:
Te snel conclusies trekken. Dit gebeurt ook bij veel mensen, terwijl ze niet eens alle feiten hebben. Je besluit dat iets zal gaan gebeuren zonder enig bewijs ervan te hebben dat dit mogelijk is. Een goed voorbeeld zou zijn: “Hij heeft me niet gebeld na de date, dus hij vindt mij niet leuk.” Te snel conclusies trekken kan je plaatsen in een slachtoffer rol. Je zit al in een scenario wat misschien niet eens waar is. Wees er zeker van dat je alle feiten hebt, als deze bezorgdheid in je denken voorbij komt.

Nu deze drie mythes zijn ontmaskerd, ben je in staat om veel minder zorgen te maken en zal je stress niveau verminderen.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Drie Mythes Over Zorgen Maken Ontmaskerd Om Stress Te Verminderen
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier






Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)