Gratis e-Book!

Direct Toegang

Eigenwaarde Vergroten En Stress Verminderen

stress verminderen eigenwaarde1 254x300 Eigenwaarde Vergroten En Stress VerminderenDoor je eigenwaarde te vergroten kun je stress verminderen. Door een goede eigenwaarde, zit je veel beter in je vel en voorkom je veel stress. Wat is nou precies eigenwaarde? Om dit uit te zoeken moet je deze vraag beantwoorden: Hoeveel zou je zeggen dat je waard bent? Het antwoord is eigenwaarde, de waarde die je aan jezelf geeft. Net zoals andere dingen in het leven van waarde kunnen veranderen, kan jouw eigenwaarde ook van waarde veranderen door uiteenlopende factoren.

 Ook al heb je ups en downs, er zijn manieren waarop je het gevoel van eigenwaarde elke dag kunt verhogen. Wat je doet en hoe je bent, heeft niet alleen een impact op je familie, maar heeft ook een effect op de rest van je omgeving. We hebben allemaal waarde, of we het geloven of niet. Deze waarde is afkomstig van ons bestaan, evenals onze eigen vaardigheden, talenten, ideeën en sterke punten.

 Als we denken over waarde in termen van financiële waarde, kunnen we een goed idee krijgen hoe we onze eigenwaarde kunnen verhogen. Wil je de waarde van geld toe laten nemen, moet je meer geld maken. We maken meer geld door het nemen van specifieke acties in onze werkplaats of binnen onze bedrijven. Klinkt logisch, nietwaar? Nou dat is het eigenlijk ook! Eigenwaarde werkt op dezelfde manier. Wij verhogen onze eigenwaarde door te focussen op de dingen die deel uitmaken van onze waarde.

Wij verhogen onze eigenwaarde door te focussen op de dingen die deel uitmaken van onze waarde.

Hier zijn een aantal dingen die je kunt doen om je eigenwaarde te vergroten:

1. Geniet van een nieuwe hobby. Jouw vaardigheden is een grote bepaling van je eigenwaarde. Hoe meer je kunt doen – en het goed doet – hoe beter je voelt over jezelf. Daarom is het goed om hierover na te denken om dit te gaan doen. Hoe meer je geniet van wat je doet in je leven, hoe meer je geniet van wie je bent als persoon.

2. Volg een cursus. Net als bij hobby’s, is het leren van iets nieuws een geweldige manier om je eigenwaarde te vergroten.
Er zijn tal van mogelijkheden voor deze keuze:

- Volg een cursus bij een lokale gemeenschap.

- Schrijf je in voor een online seminar.

- Kijk in je plaatselijke krant voor lessen in je omgeving.

- Bel naar een plaatselijke schooldistrict. Vaak bieden ze lessen in elk denkbare onderwerp, inclusief hobby’s.

3. Lees meer. Lezen is een prachtige manier om je denken te stimuleren. Wanneer je verbeelding wordt aangewakkerd, kan er nieuwe ideeën ontstaan. Meer leren over de wereld om je heen vergroot je eigenwaarde.

4. Leer een taal. Er zijn een groot aantal hulpmiddelen beschikbaar die je kunnen helpen bij het beheersen van een nieuwe taal. Het leren van nieuwe talen bouwt je eigenwaarde, omdat je een nieuwe vaardigheid hebt geleerd. Verder ben je niet alleen beperkt tot je moedertaal.

5. Doe iets bijzonders.  Ga een uitdaging aan, stap uit je comfort zone. Dit soort activiteiten versterk je als individu. Iets doen wat je nooit aan hebt gedacht om het te doen, geeft je een glimp van je potentie van wat je kunt.

Alles wat je zelfvertrouwen vergroot, zal ook je gevoel van eigenwaarde vergroten. Deze twee staan in direct verband met elkaar. Aan de andere kant kan onze eigenwaarde stagneren als we arrogant worden en geloven dat we alles al bereikt hebben in het leven.

Alles wat je zelfvertrouwen vergroot, zal ook je gevoel van eigenwaarde vergroten.

Begin elke dag positief, door je toe te wijden aan succes. Je bent immers grote dingen waard. Zelfs als je moeite hebt om dit te geloven, onderneem actie. Daar waar actie is, zal de emoties volgen.

Probeer iets nieuws. Kies één van de bovenstaande opties, en kom er achter of het veel verschil voor je gaat uitmaken. Kies voor eigenwaarde, verminder stress en leef dat uit.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Eigenwaarde Vergroten En Stress Verminderen
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)