Gratis e-Book!

Direct Toegang

Financiële Stress Doodde Michael Jackson

financiele stress verminderen 236x300 Financiële Stress Doodde Michael JacksonMichael Jackson’s voormalige lijfarts, Conrad Murray meent dat stress de dood is geworden van Michael Jackson. Hij gaat met nieuwe documenten in hoger beroep om te kunnen bewijzen dat Michael Jackson overleed als gevolg van financiële stress en dat dit niet komt door zijn toedoen.

In alle informatie en discussie over schulden is er één ding dat grotendeels wordt genegeerd. Stress. Schulden kunnen zeer belastend zijn en kan een zeer negatief effect hebben op je leven als je hier niet wat aan doet.

Schulden kunnen zeer belastend zijn en kan een zeer negatief effect hebben op je leven als je hier niet wat aan doet.

Het is heel moeilijk om niet het effect ervan te voelen, maar je kunt er effectiever mee leren omgaan. Stress is net zo slecht als een verslaving. Altijd een beetje rondhangen, het gaat bergafwaarts, waardoor het moeilijk wordt om je leven te leven zoals jij dat wilt. Als je het kan herkennen, dan kan je er mee omgaan.

De symptomen van stress
Er zijn ontzettend veel symptomen die kunnen worden veroorzaakt door stress. Enkele van de meest voorkomende zijn: hoofdpijn, niet kunnen slapen, zich depressief en prikkelbaar voelen, vergeetachtig worden en niet in staat zijn om te concentreren op wat je doet. Als je niet zeker weet of je klachten gerelateerd zijn aan stress of iets anders, raadpleeg dan een dokter.

Wie krijgt het?
Bijna iedereen die schulden heeft, is er gestrest over. Voor schuld wordt miljoenen dagen per jaar gewerkt en is één van de belangrijkste oorzaken van zelfmoord. Studenten en afgestudeerden zijn vooral kwetsbaar, want schuld groeit sneller in hun groep in vergelijking met elke andere groep.

De gemiddelde volwassene heeft vele duizenden euro schuld. Dat is de “ gemiddelde”. Het betekent dat veel mensen nog meer schulden hebben dan dat. Vergeet nooit dat je niet alleen bent en er is altijd iemand die het slechter af is dan jij.

Hoe ga je hiermee om?
Stress als gevolg van schulden wordt vaak beschouwd als pijnlijk of beschamend. Mensen met veel schulden willen er niet over praten. Zelfs niet met hun familie uit vrees om hun familie teleur te stellen of te worden gezien als een mislukkeling. Het is zeer belangrijk dat je praat over je problemen. Het allemaal voor jezelf houden, bezorgt je alleen maar nog meer stress. Het is vooral belangrijk dat je praat met je partner. Hij of zij  is de nummer één persoon die je kan ondersteunen.

Het is zeer belangrijk dat je praat over je problemen. Het allemaal voor jezelf houden, bezorgt je alleen maar nog meer stress.

Het beste wat je kan doen is het vinden van twee mensen: één die je kan adviseren en één persoonlijke hulpverlener. Dat betekent een professional die weet wat hij doet op financieel gebied, maar ook een psycholoog of psychiater. Laat schaamte je niet weerhouden om dit te doen. Het gaat per slot van rekening om je welzijn en gezondheid.

Kom uit je schulden met behulp van een solide plan en beheer je financiën. Begin allereerst uit te zoeken hoe je de schuld hebt gekregen. Begrijp het probleem en werk aan een begroting. Snij onnodige kosten en probeer zoveel mogelijk geld vrij te maken om je schulden terug te betalen.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Financiële Stress Doodde Michael Jackson
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)