Gratis e-Book!

Direct Toegang

Financiële Stress Verminderen: 5 Tips

financiele stress verminderen 300x200 Financiële Stress Verminderen: 5 TipsGeld is vaak de oorzaak van enorme persoonlijke stress, zakelijke stress en relatiestress. Stress verminderen met betrekking tot geld is van essentieel belang. Mensen kunnen door geldkwesties gaan scheiden. Bedrijven kunnen failliet gaan als gevolg van slecht beheer van het geld. Zelfs hele samenlevingen kunnen moeilijkheden ondervinden doordat er slecht met het geld wordt omgegaan.

Hier zijn vijf financiële tips om leiding te nemen over je financiën. Ze lijken misschien simpel, of zelfs ouderwets, maar ze werken!

Stap 1 – Ontwikkel een positief financiële bewustzijn
De eerste stap om je financiële gezondheid te verbeteren is door een inzicht te krijgen in je financiën. Waar komt je geld vandaan? Waar geef je het geld aan uit? Hoeveel moet je sparen?

Heel veel mensen negeren gewoon om kennis te nemen hoe het geld stroomt door hun leven. Dat doen ze door gewoonweg geen budget te maken of aannemen dat geld een probleem is en zal blijven in hun leven. Door dit te doen zal geld juist een probleem blijven in hun levens.

Als je meer geld in je leven wilt hebben, dan is het absoluut noodzakelijk dat je niet angstig bent om gebrek aan geld te lijden. Weet dat waar je jouw blik op richt, jouw fysieke hersenen sterkere neurale circuits hiervoor opbouwt.  Focussen op het gebrek aan geld zorgt voor extra stress. Stress voorkomt dat je helder en gericht kunt denken om meer geld in je leven te kunnen krijgen.

Als je meer geld in je leven wilt hebben, dan is het absoluut noodzakelijk dat je niet angstig bent om gebrek aan geld te lijden.

Streef er naar om meer bewuster te worden over je financiën op een positieve manier. Begin te denken dat geld een hulpbron is om het verstandig te gebruiken en je vindt meer geld beschikbaar dan dat je dacht dat je had.

Stap 2 – Ontwikkel een bewustzijn van overvloed
Als kind word je al geprogrammeerd hoe je over geld moet denken. Men kan door opvoeding en ervaring een hele negatieve beeld hebben van geld. Geld is eigenlijk alleen een instrument dat kan worden verkwist, of het kan worden gebruikt om een comfortabele levensstijl mee op te bouwen.

Het is ok om te verlangen naar een meer comfortabele, succesvolle levensstijl. Het krijgen van meer overvloed in je leven begint eerst door het te willen! Onderzoek je houding ten opzichte van geld, financiële gezondheid en voorspoed. Geld zal niet tot je komen als je het negeert of een angstige houding hebt ten opzichte van geld.

Sommige mensen zullen een levensstijl van gebrek lijden, omdat ze weigeren om verantwoordelijkheid te nemen voor de manier waarop zij omgaan met hun geld. Dit kan worden verholpen door simpelweg hun relatie met geld te veranderen.

Stap 3 – Maak een budget voor je uitgaven
Als je meer welvaart en overvloed wilt hebben in je leven, is het belangrijk om efficiënter met je geld om te gaan. Dit begint door minder uit te geven dan wat er binnen komt. Door deze eenvoudige (maar vaak genegeerde) waarheid zijn veel mensen in de schulden terechtgekomen.

Hier is een manier die kan werken en onmiddellijk zal je financiële stress verminderen.

Bezuinig je uitgaven met 20 tot 25%. Neem een zorgvuldige blik op je leven en je zult zien dat het mogelijk is. Maak thuis je lunch klaar, stop met uiteten gaan, verminder het uitgaan, repareer dingen in plaats van ze weg te gooien en leef gewoon eenvoudiger.

Het is essentieel dat je jouw uitgavenpatroon in de gaten houdt en controle krijgt over je uitgaven. Maak een budget en houd je daaraan. Er moet iets veranderen als je voortdurend in de schulden leeft. Je ziet misschien geen uitweg meer en kan het verstandig zijn om professionele hulp in te schakelen.

Stap 4 – Maak een plan voor besparingen
De meeste financiële experts raden je aan om “jezelf eerst te betalen”  door een minimum van 10% van je inkomen opzij te zetten. Het bedrag dat je bespaart is niet zo belangrijk als de ontwikkeling van de gewoonte van het sparen. Zelfs als je alleen maar 1% van je inkomsten spaart, gewoon doen. Als je eenmaal kiest om te gaan sparen, hou je er aan en kom niet in de verleiding om hiermee te stoppen.

Het grote doel is om te leren hoe geld voor jou moet werken in plaats dat jij voor het geld moet werken.

Stap 5 – Maak een plan voor investeringen
Terwijl je jouw spaargeld aan het opbouwen bent, neem dan de tijd om meer te leren over investeren. Er zijn genoeg colleges en cursussen over aandelen, onroerend goed, starten van een bedrijf en zelfs investeren in munten of verzamelingen.

Ontdek wat jou interesseert en ga ervoor. Weet dat je altijd je best doet als je jouw natuurlijke interesses volgt. Mensen hebben fortuinen gemaakt simpelweg door hun eigen passie te volgen.

Het grote doel is om te leren hoe geld voor jou moet werken in plaats dat jij voor het geld moet werken. Om dit te bereiken, moet je er eerst voor zorgen dat je een welvaart en overvloed denken ontwikkelt.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Financiële Stress Verminderen: 5 Tips
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)