Gratis e-Book!

Direct Toegang

Hoe Ga Je Om Met Stress Op Je Werk?

stress vermindering op werk Hoe Ga Je Om Met Stress Op Je Werk?Werkgevers en werknemers hebben te maken met stress op hun werk; geen enkele persoon komt hieronder uit. Het succes van je carriere hangt af hoe goed je om kan gaan met stress op je werk.

Stress kan positief zijn als het je motiveert en je een gezonde druk geeft om te kunnen presteren. Aan de andere kant kan  stress ook negatief zijn als het je bezorgt en onrustig maakt, waardoor je productiviteit vermindert op je werk. Als je te maken hebt met negatieve stress, dan moet je bepaalde vaardigheden leren om je stress te managen op je werk. Hieronder heb ik een aantal tips hoe je van stress op je werk afkomt. Deze tips zijn gegarandeerd om je leven comfortabeler en stressvrij te maken.

Wees georganiseerd
Een nette en georganiseerde werker heeft minder last van stress dan een ongeorganiseerde werker. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een belangrijk document in een stapel papierwerk die je binnen een paar minuten nodig hebt, kan dat best een stresvolle taak zijn. Als jij jouw bureau netjes, georganiseerd en opgeruimd hebt, dan hoef je hier geen last van te hebben. Dus besluit voor je zelf om elke dag een paar minuten te besteden om je bureau netjes te houden. Ook al zal het betekenen dat je iets vroeger op je werk moet komen of iets later moet weg gaan.

Een nette en georganiseerde werker heeft minder last van stress dan een ongeorganiseerde werker.

Minimaliseer socializen
Zorg dat je de informele gesprekken met je collega’s minimaal houdt en in het bijzonder tijdens de drukke werkdagen. Je zult op die manier waardevolle werkuren besparen als je socializing bewaart voor de lunchpauze. Deze simpele vaardigheid voorkomt dat je niet achter op schema raakt. Worstelen met deadlines is vaak een grote oorzaak van stress, wat kan worden voorkomen als je effectiever gaat socializen. Verder kun je stress verminderen om een korte wandeling te maken tijdens de lunchpauze of even in de zon gaan zitten als het mooi weer is.

Een goede morgen hebben
Een belangrijke stress-management techniek begint voordat je naar je werk gaat. Ga iets vroeger opstaan om genoeg tijd te hebben om jezelf klaar te maken voordat je naar je werk gaat. Geniet van je kop koffie in de morgen, eet een goed ontbijt en neem de tijd om te relaxen voordat je naar je werk gaat. Haasten in de ochtend met de zorgen dat je te laat komt en wellicht een onplezierige gesprek hebt met je baas kan meer stress veroorzaken dan je kan voorstellen.

Geniet van je vrije tijd
Het is belangrijk om een gezonde balans te hebben tussen je werk en je prive leven. Als je leven alleen maar bestaat uit werken en nog eens werken dan zal je met nog meer stressgerelateerde problemen te maken hebben. Neem tijd voor je vrienden en familie, vergeet je werk even en geniet van het leven. Je zult een gevoel van vrede, blijdschap en voldoening ervaren als je activiteiten onderneemt zoals je hond meenemen voor een wandeling, je auto wassen, een film kijken, tijd besteden aan je hobby tuinieren etc. Deze activiteiten zorgen ervoor dat je stress wordt verlicht.

Deze simpele technieken zorgen ervoor dat je verlost kan worden van stress op je werkplaats. Je zult niet langer meer uitgeput en gestrest voelen. Deze simpele vaardigheden zullen je helpen om een meer gebalanceerde en gelukkiger leven te leiden.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Hoe Ga Je Om Met Stress Op Je Werk?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)