Gratis e-Book!

Direct Toegang

Hoe Kan Ik De Dag Beginnen Met Stress Verminderen en Met Meer Energie?

stress verminderen in de ochtend 300x199 Hoe Kan Ik De Dag Beginnen Met Stress Verminderen en Met Meer Energie?Door de dag goed te beginnen, kun je al veel stress verminderen. Wist je dat onderzoekers kunnen voorspellen wat jouw energielevel ‘s middags en ‘s avonds is, door het weten van je gewoonten in de ochtend? Je moet weten dat hoe je de dag begint, bepalend is in het soort dag wat je gaat hebben. Denk bijvoorbeeld aan hoe je vandaag bent opgestaan. Was je moe of verfrist wakker geworden? Heb je genoeg slaap gehad? Voelde je gestrest, verstrooid, negatief of gekalmeerd, geconcentreerd en optimistisch?

Mensen die uitgeput, gestrest en overspannen zijn, zoeken wanhopig naar energie. Ze zoeken het bijvoorbeeld in energiedranken en veel koffie. Dit kan je echter meenemen in een enegergie-achtbaan wat niet erg plezierig is. Stimulansen zoals pillen en hoog suiker voedsel verzorgt alleen voor een snelle fix. Er is een betere manier om je kracht en energielevel te verbeteren. Het begint met de gewoontes die je iedere ochtend doet. Hieronder geef ik je 7 tips om je ochtend met minder stress en meer energie te beginnen.

Tip 1
Sla de gevreesde snooze knop niet af. Geef jezelf in de ochtend de tijd om jouw energielevel te verbeteren. In plaats te gaan stressen in de ochtend, maak je tijd vrij om jezelf op te vullen met energierijke gewoonten.

Alles en ik bedoel dan ook echt alles in je leven verbetert wanneer je meer slaapt.

Tip 2
Eet een ontbijt (moeders vertellen dit al jaren lang) met een hoog gehalte eiwit en vezel. Eieren zijn geweldig. Fruit en havermeel zijn fantastisch. Neem dus een goed ontbijt.

Tip 3
Beoefen dankbaarheid. Wanneer je dankbaar bent, kan je niet gestrest raken.

Tip 4
Ga iedere morgen 10-15 minuten lopen, touw springen, mediteren enz. Het klinkt niet veel, maar het zal een groot verschil maken.

Tip 5
Ga goed ademhalen. Hier heb ik al eens eerder over verteld welke ademhalingstechniek je kan toepassen wat erg goed helpt.

Tip 6
Drink een beker water. Zodoende vul je het water aan, wat je in de nacht hebt verloren. Je verliest namelijk water tijdens het ademhalen in je slaap.

Wist je dat onderzoekers kunnen voorspellen wat jouw energielevel ‘s middags en ‘s avonds is, door het weten van je gewoonten in de ochtend?

Tip 7
Ga vroeger naar bed, zodat je meer kan slapen. Hoe je de dag begint, begint eigenlijk wanneer je naar bed gaat. Alles en ik bedoel dan ook echt alles in je leven verbetert wanneer je meer slaapt.

Door bovenstaande tips toe te passen ben je bezig met stress verminderen voordat je dag begint. Zodoende zul je meer energie hebben en de dag met frisse moed tegemoet kunnen gaan.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Hoe Kan Ik De Dag Beginnen Met Stress Verminderen en Met Meer Energie?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)