Gratis e-Book!

Direct Toegang

Hoe Kan Ik Stress Verminderen In Een Stressvolle werkomgeving?

stress verminderen werkomgeving 300x200 Hoe Kan Ik Stress Verminderen In Een Stressvolle werkomgeving?Heb je jezelf wel eens afgevraagd hoe je in een stressvolle omgeving de stress kunt verminderen? Heb je moeite om uit bed te komen om te gaan werken, omdat je werkomgeving je stress geeft? Veel mensen vinden hun werk niet zozeer stressvol, maar de mensen en hun omgeving geven hen stress. Het kan zijn dat de mensen waarmee je werkt ondraaglijk zijn of dat je werkplek niet efficiënt is ingericht.

 Het omgaan met een stressvolle werkomgeving is iets wat velen van ons elke dag mee te maken hebben, maar het is niet nodig dat je hierdoor naar beneden wordt getrokken. In plaats daarvan kun je leren hoe je met stress om moet gaan op je werk en kun je in staat zijn om je energie te stimuleren en je frustratie te verminderen.

4 Tips hoe om te gaan met een stressvolle werkomgeving

1. Zorg voor  een ruimte die bevorderlijk is voor je focus en concentratie
Als je een open kantoor hebt, zal je merken dat je kan worden afgeleid door de drukte om je heen. Als dit het geval is, probeer dan je werkruimte zo in te stellen dat alles recht voor je is. Op die manier hoef je niet steeds op te staan om dingen te pakken. Probeer ook eventueel een privacy-scherm op te hangen (indien mogelijk), of herschik de meubels of computerscherm om een soort barrière te creëren tussen jou en de rest van het kantoor.

2. Gebruik positieve beelden als je de spanning en stress voelt opkomen
Focus je op een gelukkig en rustig moment in je verleden, of houd een foto op je bureaublad die je zullen helpen om je gerust te stellen. Neem een grote screensaver dat je helpt ontspannen voor een minuut of twee gedurende de dag. Veel mensen kunnen hun stress beheersen doordat ze voor een moment op een rustig plek zitten. Maak je werkplek tot een rustige plek.

Maak je werkplek tot een rustige plek.

3. Maak een dagelijkse to-do lijst
Vaak als je gestrest bent, is het omdat je te veel dingen tegelijk probeert te jongleren zonder dat je nee zegt van tijd tot tijd. Dit zorgt ervoor dat je stress niveaus snel en ongecontroleerd omhoog stijgt. Wanneer je een to-do lijst maakt, dan maakt het niet uit hoe hectisch je kantoor is. Je wordt door je lijst eraan herinnerd wat je voor die dag af moet hebben. Je voelt dat je meer controle hebt als je jouw dag organiseert en je zult rust vinden in de chaos om je heen. Probeer indien mogelijk je to-do lijst voor de volgende dag klaar te hebben.

4. Verhuis naar een andere werkplek of zoek een baan dat beter bij je past
Veel mensen kunnen gewoon niet werken in een stressvolle omgeving. Daarnaast moet niemand willen werken in een situatie waarin ze altijd het gevoel hebben dat ze elk moment overspannen kunnen raken. Als je een baan hebt die te veel eisend is of dat je geen kans krijgt om een je persoonlijk leven te onderhouden, dan is het  misschien tijd om een baan te vinden die beter bij je past. Het zoeken van een nieuwe baan kan ook stress opleveren. Weet echter dat als je een baan hebt gevonden dat bij je past, je zult merken dat de oude stressvolle leven zal wegsmelten. Je zult gelukkiger, gezonder en rustiger leven.

Als je een baan hebt gevonden dat bij je past, zal je merken dat de oude stressvolle leven zal wegsmelten.

Als je werkomgeving te veel stress geeft, is het tijd om actie te ondernemen.  Langdurige en niet beheerste stress wordt destructief voor je lichaam en geest.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Hoe Kan Ik Stress Verminderen In Een Stressvolle werkomgeving?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)