Gratis e-Book!

Direct Toegang

Hoe Kan Ik Stress Verminderen in Mijn Carrière en Leven?

stress verminderen carriere 300x279 Hoe Kan Ik Stress Verminderen in Mijn Carrière en Leven?  Stress verminderen met betrekking tot werk- en privéleven is waar men op zoek naar is. Steeds meer mensen hebben moeite om balans te vinden in hun werk en privéleven. 1 op de 12 Nederlanders zijn niet in staat om hier balans in te vinden volgens een recent onderzoek.

Heb je te weinig tijd in je werk en carrière? Ben je altijd onder weg? Heb je altijd het gevoel gestrest te zijn? Ben je gestrest tijdens een doorsnee werkdag? Je staat op in de ochtend om vervolgens gehaast de deur uit te gaan. Op je werk heb je 100 dingen op je lijst staan wat je die dag gedaan moet krijgen. Je haast naar huis om het eten te koken en de dagelijkse huishouden te doen om vervolgens vermoeid op de bank te ploffen, wetende dat je de volgende dag hetzelfde weer moet doen.

Dus hoe ga je om met stress in je carrière en leven? Meer en meer gezondheidsproblemen zijn ontstaan als gevolg van stress. Hoe kun je eenvoudig stress aanpakken om een gezonder carrière op te bouwen en een gelukkiger leven te kunnen leiden?

Hier zijn 3 eenvoudige stappen die je kunt nemen om  stress te verminderen:

1. Plan je dag
Schrijf de taken op die je moet doen voor de dag. Gebruik een dag planner. Er zijn vele soorten dag planners. Kies een dag planner die voor jou werkt en aansluit aan jouw behoeften. Dit zal je helpen om dingen voor elkaar te krijgen die echt prioriteit voor je hebben en welke dingen minder belangrijk voor je zijn. Door dit te doen zal je stress verminderen

Maak elke week tijd vrij voor jezelf. Het kan een hele dag zijn of een paar uur, maar neem tijd voor jezelf.

2. Maak tijd vrij voor jezelf
Maak elke week tijd vrij voor jezelf. Het kan een hele dag zijn of een paar uur, maar neem tijd voor jezelf. Bekijk een film, maak een wandeling, geniet van een massage of schoonheidssalon. Doe wat je wilt doen om te relaxen. Door deze ontspanning zal het je helpen om weer te kunnen focussen en meer gedaan te krijgen. Je zult hierdoor ook meer energie krijgen.

3. Delegeer taken aan iemand anders
Als je te veel dingen hebt om te doen, delegeer taken aan anderen. Het is OK om hulp te krijgen. Vraag hulp aan vrienden, familie of collega’s. Je kan ook iemand inhuren om een deel van de werklast op zich te nemen. Wanneer je alles zelf moet doen, zal de stress doen toenemen. Als dit langdurig aanhoudt kan het negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid.

Deze stappen zijn een begin om je stress aan te pakken. Maak gebruik van deze eenvoudige stappen. Het is tijd om weer grip te krijgen op je carrière en leven.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Hoe Kan Ik Stress Verminderen in Mijn Carrière en Leven?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)