Gratis e-Book!

Direct Toegang

Hoe Kan Je Eenzaamheid En Stress Verminderen?

eenzaamheid stress verminderen 210x300 Hoe Kan Je Eenzaamheid En Stress Verminderen?Stress verminderen kun je doen door je eenzaamheid te verminderen. Net zoals stress kan voortkomen uit verdriet, zo kan stress ook voortkomen uit eenzaamheid. Doordat je een onzichtbare muur om je heen hebt, lukt het je niet om goede relaties op te bouwen. Je verlangt er wel naar, maar dit lukt niet. Hierdoor kan je stress ervaren. In dit artikel laat ik een aantal concrete stappen zien hoe je goede en betere relaties kan opbouwen. Het gevoel om close met familie en vrienden te zijn is één van de grootste vreugden in het leven.

De voordelen van meer connectie met je relaties

Het vergroot je geluk en blijdschap. In de loop der jaren hebben tal van studies bevestigd dat onze relaties ons geluk beïnvloeden. Het beïnvloedt meer dan alles wat we kunnen kopen. Ieder mens wil geliefd en gewaardeerd voelen.

Het verbetert jouw gezondheid. Sociale relaties beschermen je fysieke gezondheid en welzijn. Onderzoek laat zien dat verval in het volgend jaar voor de helft minder is door je simpelweg aan te sluiten bij een groep.

Het gevoel om close met familie en vrienden te zijn is één van de grootste vreugden in het leven.

Je bereikt meer. Je bent namelijk effectiever als je krachten bundelt met anderen. Gezinnen vertrouwen op teamwork en door support zul je veerkrachtiger zijn in moeilijke tijden.

Verander je denken

Leer om moedig te zijn. Het is normaal dat je zorgen maakt om afgewezen te voelen, maar je zult meer van het leven genieten als je risico’s neemt. Vraag een andere collega om mee te gaan lunchen of bel een vriend of vriendin die je al een tijdje niet hebt gesproken.

Focus op anderen.  Vermenging is met name makkelijker als je je concentreert op hoe je anderen kan helpen. Als je de neiging hebt om in jezelf te keren of onvriendelijke zelfgesprekken te voeren, leid jezelf dan af door anderen je volledige aandacht te geven.

Praat met een psycholoog. Als je aan depressie of aan mensenschuw leidt, kan misschien wat extra begeleiding je helpen. Deze professional kan je adviseren hoe je hier mee om moet gaan.

Kom in actie

Begin met kleine stappen. Garandeer je overwinning door te beginnen waar je prettig bij voelt. De kleintjes en misschien huisdieren houden er van om wat extra aandacht te krijgen. Verder zijn er veel plaatsen waar ze vrijwilligers verwelkomen.

Beperk jouw TV en Internet tijd. Zet de TV uit en sluit jouw laptop, zodat je meer tijd kan investeren om mensen face to face te ontmoeten. Maak er een gewoonte van om na het eten een wandeling te maken.

Denk in termen van nabijheid en intimiteit. Eén of twee hechte vriendschappen kan zeker meer waard zijn dan honderd Facebook-vrienden die je nauwelijks kent. Meet je relaties in termen van intimiteit en kwaliteit.

Vraag wat je nodig hebt. Als je afstand voelt van je geliefde, laat hem of haar weten wat je nodig hebt om meer geliefd te voelen. Je partner is dan bereid om vaker , “Ik hou van je” te zeggen als hij of zij weet dat het belangrijk voor je is.

Door moeite te doen om naar anderen uit te reiken, kan je jouw eigen eenzaamheid verminderen en jezelf voorzien in een bron van vriendschap met elk persoon om je heen.

Word lid van een club. Door bij te dragen aan je gemeenschap kan er zeker voor zorgen dat je meer betekenis geeft aan je leven.  Door interesses met anderen te delen, is het ook makkelijker om anderen te leren kennen. Meld je aan voor cursus schilderen of een taalcursus.

Word meer aanspreekbaar. Terwijl je bezig bent om moed te krijgen om met verschillende mensen te spreken, kun je ook naar manieren zoeken om het voor hen gemakkelijker te maken om jou te leren kennen. Zorg voor een open houding.

Ontdek de juiste balans voor jou.  Alleen zijn is iets anders dan eenzaamheid. Het is van tijd tot tijd wel fijn als je regelmatig tijd voor jezelf hebt.

Door moeite te doen om naar anderen uit te reiken, kan je jouw eigen eenzaamheid verminderen en jezelf voorzien in een bron van vriendschap met elk persoon om je heen. Het is gemakkelijk om je geïsoleerd te voelen in een wereld waarin wij zoveel tijd online investeren en waar gezinnen meestal ver uit elkaar wonen. Hoe dan ook om vriendschap te creëren, zal je toch erop uit moeten gaan en er moeten één ontwikkelen. Minder eenzaamheid zal de stress verminderen.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Hoe Kan Je Eenzaamheid En Stress Verminderen?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)