Gratis e-Book!

Direct Toegang

Hoe Kan Je Jouw Leven Balanceren Met Stress Verminderende Technieken?

stress verminderende technieken 300x199 Hoe Kan Je Jouw Leven Balanceren Met Stress Verminderende Technieken?

Niets is blijvend in deze wereld behalve verandering. En omdat elke vorm van verandering stress kan veroorzaken, moeten mensen gewoon accepteren dat stress een onderdeel van het leven is waar we allemaal mee moeten leven.

Maar wat is stress? Stress is een psychologische en fysiologische reactie op de gebeurtenissen die onze persoonlijke balans verstoord op de een of andere manier. Er is goede stress en er is slechte stress. Goede stress geeft je de motivatie om je best te doen bij het studeren voor examens, of de voorbereiding op een baan of presentatie. Echter, als de zaken uit de hand lopen en het leven meer eist dan wat je aan kan, is stress slecht voor je fysieke, emotionele en psychologische welzijn.

En omdat elke vorm van verandering stress kan veroorzaken, moeten mensen gewoon accepteren dat stress een onderdeel van het leven is waar we allemaal mee moeten leven.

Je voelt de spanning, dat veroorzaakt is door stress in je schouders en nek, maar ook hartkloppingen in de borst. Je lijdt aan slaaptekort, je voelt je depressief en moe. Wanneer stress langdurig is, verhoogt het risico voor hart- en vaatziekten, mentale stress en gewichtstoename.

Regelmatig naar de sportschool is een goede manier om stress te verminderen. Genieten van een wandeling in het park is een andere manier om te ontstressen. Soms kan het alleen maar leren te accepteren wat je niet kan veranderen de last van stress verlichten.

Veel volwassenen gaan voor een full-body massage. Het hoeft niet alleen voor je plezier te zijn, maar kan ook voordelen hebben om je stress te verminderen. Massage therapie kan effectief zijn voor verschillende redenen, met inbegrip voor artritis, lage rugpijn, slapeloosheid, hoofdpijn, angst, problemen met de bloedsomloop, en herstel van een sportblessure. Goed omgaan met stressmanagementtechnieken worden in verband gebracht met betere niveaus van de zogenaamde “goede” cholesterol of een high-density lipoproteïne (HDL). Hoe beter een persoon omgaat met stress, de betere kansen zijn er voor het bereiken van een “goede” cholesterol niveau. Stress en vijandigheid heeft invloed op iemands cholesterolgehalte.

Uit ander onderzoek blijkt dat “het vermijdgdrag”, de schuld aan zichzelf geven, ongezond zijn en die verbonden staan aan vijandigheid en boosheid. Beiden zijn gerelateerd aan verhoogde bloeddruk en een lager HDL. Vijandigheid wordt ook geassocieerd met een hogere bloedsuikerspiegel bij gezonde mensen en bij diabetici, waardoor het risico op hart-en vaatziekten verhoogt. Vijandige mensen maken gebruik van emotiegerichte omgang als boosheid en het vermijden van problemen in plaats van het oplossen van problemen.

Dus, als je hectische levensstijl zijn tol begint te eisen in je fysieke, emotionele en psychologische welzijn, maak dan gebruik van stress technieken om je leven weer in balans te brengen.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Hoe Kan Je Jouw Leven Balanceren Met Stress Verminderende Technieken?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)