Gratis e-Book!

Direct Toegang

Hoe Kan Je Stress Verminderen Door Time Management?

stress verminderen time management Hoe Kan Je Stress Verminderen Door Time Management?Dit is een artikel over stress verminderen met behulp van time management. Vandaag de dag is een vaak gehoorde uitspraak dat er niet genoeg uren zijn in een dag om alles gedaan te krijgen. Dit geldt voor de meeste mensen die aan het jongleren zijn met de verantwoordelijkheden van hun werk, gezin, klusjes en andere verplichtingen. Ze zijn voortdurend onder stress om alle rollen die hen zijn opgedrongen te vervullen. Dit maakt ze kwetsbaar voor stress.

Hoewel druk een essentieel onderdeel is van alle werkzaamheden en helpt om ons te motiveren, kan grote hoeveelheden druk leiden tot stress. Dit ondermijnt de individuele prestaties en productiviteit. Dit is een kostbare zaak voor werkgevers, als de werknemers ziek worden.

Hoewel druk een essentieel onderdeel is van alle werkzaamheden en helpt om ons te motiveren, kan grote hoeveelheden druk leiden tot stress.

We zijn allemaal onderworpen aan stress in ons dagelijks leven, grotendeels als gevolg van het moderne leven. De effecten van stress op ons lichaam verschilt strek van persoon tot persoon. Dit is grotendeels afhankelijk van de hoeveelheid die wij in ons leven ervaren en hoe wij daar mee omgaan. Er zijn een aantal gezondheidsproblemen die kunnen direct of indirect toe worden geschreven aan stress. Dit kan zich manifesteren in een aantal fysieke of psychische klachten. Deze symptomen worden vaak genegeerd, totdat het ernstige gevolgen heeft voor onze gezondheid en welzijn.

Stress is feitelijk gezien een negatieve reactie van ons lichaam op de druk van het leven. Het concept stress werd door Hans Selye omschreven als een niet specifieke reactie van het lichaam op elke vorm van verandering. Hij heeft ook gewezen op de twee soorten stressoren, positieve en negatieve, welke hij benoemde als eustress en distress. Eustress is een positieve stressor. Dit wordt ervaren in situaties als de persoon zich blij of goed voelt, zoals bruiloften, een kind dat wordt geboren of grote familiedagen. Distress is een negatieve stressor. Dit wordt ervaren in situaties als de persoon zich ongelukkig voelt of een traumatische ervaring meemaakt, zoals de dood van een dierbare of bij een ongeluk. Maar of de situatie positief of negatief is, deze ervaringen eisen wel zijn tol op ons lichaam en daarom is het belangrijk om te weten hoe je met stress om moet gaan.

Een geweldige manier om stress te verminderen in je leven is door middel van time management. Het helpt je de valkuilen te voorkomen zoals jezelf overladen met werk om het af te krijgen in veels te weinig tijd. Zodoende raak je uitgeput en lukt het je niet om de taken succesvol af te krijgen. Door elke dag te plannen krijg je het gevoel dat je meer controle krijgt over het leven. Het voorkomt dubbele afspraken en dat je op het laatste moment moet haasten. Dit laatste resulteert in slordig werk en je wordt er lusteloos van.

Door elke dag te plannen krijg je het gevoel dat je meer controle krijgt over het leven.

De eerste stap in time management is om te evalueren hoe jouw tijd doorbrengt. Onderzoek hoe je verstandiger om kan gaan met je tijd. Het volgende wat je moet doen is prioriteiten stellen, zodat je zeker weet dat je jouw tijd en energie besteedt aan echte belangrijke taken. Dit betekent ook om nee te zeggen tegen niet essentiële taken en het leren om het werk te delegeren aan anderen. De taak wordt misschien niet zo precies uitgevoerd zoals jij het zou doen, maar dat wil niet zeggen dat het niet correct gedaan wordt. Het kost ook meer tijd over het algemeen om fouten te corrigeren na het doen van slecht werk. Breek grote, tijdrovende taken in kleinere taken, dit is minder afschrikwekkend. Wat nog belangrijker is dat je een pauze neemt, wanneer je dit nodig hebt. Stress kan invloed hebben op je gezondheid. Dus je moet ervoor zorgen dat je voldoende slaap en lichaamsbeweging krijgt, zodat je weer aan het werk kan met een verbeterde focus en concentratie. Dit zal je efficiëntie verbeteren, zodat je werk af krijgt in minder tijd. Door deze stappen te volgen, kun je eindelijk de tijd aan meer kostbare dingen in het leven besteden.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Hoe Kan Je Stress Verminderen Door Time Management?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)