Gratis e-Book!

Direct Toegang

Hoe kan je stress verminderen tijdens het rijden in de file?

stress verminderen tijdens file Hoe kan je stress verminderen tijdens het rijden in de file?

Rijden in de file is frustrerend en stressvol activiteit. Misschien heb je ooit wel een keer in de file gereden. Vooral in deze dagen kan het vaak voorkomen dat je in de file rijdt. Er is veel sneeuw gevallen in het land en overal is nu op dit moment chaos op de weg. Zie plaatje ANWB hoeveel chaos er is ontstaan. Doordat de woon werk verkeer zo ontregeld is kan er veel stress ontstaan, waardoor de rest van je hele dag verpest is. Volg deze eenvoudige stappen om stress te verminderen terwijl je in de file rijdt.

Eenvoudige stappen om stress te verminderen

Stap 1.
Zet uw autoradio op de juiste zender. Om eerst tot rust te komen is het handig om te beginnen met een zachte klassieke zender. Dit zal je al snel kalmeren, zodat je je controle weer kan herwinnen. Zet het daarna na 10 minuten op je favoriete muziekzender.

Stap 2.
Luister naar de muziek die wordt afgespeeld. Focus je uitsluitend op de muziek. Let op de verschillende muzikale beats en tonen. Als er wordt gezongen, denk dan aan de teksten die gezongen wordt. Zo verschuif je je denkpatronen van chaos naar iets aangenamer.

Stap 3.
Goed ademhalen. Ik had hier al eerder over je wat voor soort ademhalingstechnieken je moet toepassen. Neem een diep adem door je neus. Houd deze adem 10 seconden in. En adem dan langzaam uit, zo’n 30 seconden tot 60 seconden uitademen.

Stap 4.
Herhaal diepe ademhaling zo vaak als nodig is om je hartslag te vertragen. Want tijdens het file rijden gaat je hart vaak sneller kloppen. Door je hartslag te vertragen zal je merken dat je stress ook zal verminderen.

Stap 5.
Laat los dat je ergens niet op tijd kan zijn. Want vaak gedreven door haast zorgt voor de meeste stress. Dus laat los en accepteer dat je niet op tijd kan zijn. Dit is iets wat buiten je vermogen ligt. Er is niet wat je kunt doen om het verkeer sneller te laten lopen. Dus wees relax en laat los.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Hoe kan je stress verminderen tijdens het rijden in de file?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)