Gratis e-Book!

Direct Toegang

Hoe Kun Je Op 10 Manieren Werk Stress Verminderen Voor Vrouwen?

vrouwen werk stress Hoe Kun Je Op 10 Manieren Werk Stress Verminderen Voor Vrouwen?Vrouwen zijn meer vatbaar voor werkstress vanwege de vele rollen die zij spelen in het leven: als carrièrevrouw, echtgenote, moeder, dochter en vriendin. Vrouwen werken veel meer dan alleen de 9-5 shift. Vaak haasten zij naar huis om eten te koken, de kinderen te helpen met huiswerk en de kleding van de volgende dag voor haar echtgenoot klaar te maken. De stress en zorgen worden veroorzaakt door de eindeloze taken en onmogelijke deadlines in een high-speed, hightech wereld. Het heeft het leven van vrouwen een levende web van complexiteit gecreëerd.

De vraag is: hoe kunnen vrouwen omgaan met stress en bezorgdheid? De eerste stap is om het probleem te ontleden en te begrijpen  hoe deze psychologische en emotionele omstandigheden het leven van vrouwen moeilijker maakt.

Vrouwen werken veel meer dan alleen de 9-5 shift.

Stress is een combinatie van vermoeidheid, rusteloosheid, depressie, over-focus, en een algehele somberheid. Dit is weer het gevolg van overwerk en andere interne of persoonlijke problemen. De moeilijkheid om de tijd tussen werk en thuis in evenwicht te houden heeft er toe geleid dat veel vrouwen aan stress lijden. Persoonlijke of relatieproblemen als echtscheiding zijn ook de oorzaak van bezorgdheid en paniekaanvallen bij vrouwen. Vrouwen die een eigen bedrijf bezitten zijn ook vatbaar voor stress. Hun hoge drive voor zakelijk succes, kan hen niet altijd beschermen tegen tijden van depressie en overwerk. Carrière vrouwen, aan de andere kant, worden geconfronteerd met kantoorpolitiek, discriminatie, seksuele intimidatie en de angst om te worden ontslagen.

Maar er is nog steeds hoop voor overwerkte, gestreste vrouwen. Hier zijn een aantal praktische manieren om werkstress te verminderen op het werk:

1. Hang ontspannende plaatjes op
Het kan een poster of een klein schilderij met een prachtig landschap zijn. Je kunt zelf screensavers downloaden van stranden, watervallen, heldere meren en andere plaatjes die voor een serene sfeer zorgen.

2. Maak gebruik van een to-do-list
Maak gebruik van zelfklevende notitieblokken. Markeer je notities met een kleurstift en zet zelfs de alarm aan in je computer om je te herinneren aan taken die prioriteit hebben. De sleutel is om te weten wat je als eerste moet doen.

3. Neem een Time-out
Neem de tijd om een ​​adempauze te nemen. Ruim je e-mails op, want de meeste e-mails zijn niet meer van belang of het is junk mail. Doe stimulerende activiteiten zoals sudoku. Lees boeken die je inspireren.

4. Vrolijk je bureau op
Voeg wat ‘huiselijke’ uitstraling toe aan je werkplek. Zet fotolijsten van je familie of je favoriete huisdier op je bureau. Als je ooit gestrest voelt, dan hoef je alleen maar een blik te werpen op hun blije gezichten of schattigheid en er verschijnt vanzelf weer een lach op je gezicht!

Zet fotolijsten van je familie of je favoriete huisdier op je bureau.

5. Neem een plant
Het hebben van een plant bij je werkplek kan goed stress verminderen. Studies tonen aan dat kijken naar iets groens zoals een plant je ogen ontspannen. Dit is fijn nadat je de hele dag naar je monitor hebt gestaard of na een hele lange tijd lezen. De focus op een groene plant heeft een rustgevend effect.

6. Doe oefeningen
Wandelen,  de trappen lopen of naar buiten gaan om te gaan hardlopen helpt allemaal om stress te bestrijden. Lichamelijke inspanning helpt om je te ontdoen van spanning. Tijdens een training zorgt je lichaam ervoor dat endorfine vrijkomt en dit helpt je lichaam te ontspannen. Endorfines fungeren ook als natuurlijke pijnstillers. Er zijn veel bewegingsvideo’s die je kan gebruiken. Variërend van de standaard aerobics tot zumba en tal van andere fitnessprogramma’s.

7. Ruim je rommel op
Een rommelige werkplek zoals pennen, potloden, blocnotes, tonnen papier verspreid over elke centimeter van je werkplek draagt ​​bij aan je stress. Maak je werkomgeving aantrekkelijker door het organiseren van je spullen en het weggooien van dingen die je niet meer nodig hebt.

8. Zet grenzen
Communiceer en kom voor jezelf op. Laat je collega’s weten wanneer je beschikbaar bent om over koetjes en kalfjes te praten.

9. Neem minder cafeïne
Cafeïne staat bekend als een stimulerend middel. Als je er echter te veel van binnen krijgt, kan dit leiden naar meer stress en zelfs tot een depressie.

10. Eet een goed ontbijt
Sla ontbijt niet over, zelfs als je in de haast bent. Onderzoek toont aan dat als je er een gewoonte van maakt om elke dag te ontbijten, je lichaam meer dan genoeg de benodigde eiwitten binnen krijgt, om je een energie-impuls te geven om de werkdag aan te kunnen.

Zorg dat je werkstress verslaat, zonder jezelf te slaan. Leer om te ontspannen. Natuurlijk hebben we verplichtingen en verantwoordelijkheden, maar als je niet leert om te ontspannen, dan krijg je een burn-out! Doe een poging om te ontspannen. Luister naar goede muziek. Probeer niet te roken. Want als je niet oppast, dan zal het resultaat zijn hypertensie, depressie en een overvloed aan andere kwalen die je carrière en prive-leven op een zijspoor kunnen zetten. Het is tijd om een ​​gevoel van evenwicht te herwinnen als je voor een lange tijd en gelukkig in de vrijheid wilt leven.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Hoe Kun Je Op 10 Manieren Werk Stress Verminderen Voor Vrouwen?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Een reactie op “Hoe Kun Je Op 10 Manieren Werk Stress Verminderen Voor Vrouwen?”

Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)