Gratis e-Book!

Direct Toegang

Hoe Kunnen Workaholics Stress Verminderen?

workaholic stress verminderen Hoe Kunnen Workaholics Stress Verminderen?Degenen die meer tijd doorbrengen met hun werk, hebben de neiging meer te lijden aan stress dan anderen. Hoe stress verminderen werkt is dan ook erg belangrijk om te weten. De mentale en emotionele druk die vaak wordt toegeschreven aan de eisen van het werk, kan invloed hebben op onze productiviteit en efficiëntie, dat vaak tot problemen kan leiden. Dit is een reden waarom het zeer belangrijk is voor workaholics om stress management toe te passen om te voorkomen dat stress afbreuk doet aan hun carrière.

Je hoeft niet op een bijzondere plek te zijn om stress management toe te passen. In feite kan je het altijd en overal doen, als je daar zin in hebt. Je kan het achter je bureau doen, in de woonkamer, of zelfs in de lobby. Het idee hier is om je denken te controleren om te kunnen ontspannen, zodat je fris (emotioneel, fysiek en mentaal) door kan gaan met je werk. Hier zijn enkele tips die zeker kunnen helpen.

Het idee hier is om je denken te controleren om te kunnen ontspannen, zodat je fris (emotioneel, fysiek en mentaal) door kan gaan met je werk.

Tip # 1: Begrijp de oorzaak van je stress
Je zult nooit in staat zijn om je te ontdoen van stress, als je niet weet wat de oorzaak is. De eerste stress management tip wat je misschien moet toepassen is om te bepalen waar je gestrest van wordt. Misschien is het project waar je aan werkt, jouw baas, jouw collega’s. Ga na wat precies aan hen je stress geeft. Voel je vrij om het op te schrijven als je dit wilt bijhouden.

Tip # 2: Leer jouw denken te ontspannen
Ontspanning is een zeer nuttige stress management techniek. Het hebben van een duidelijke en een gefocust denken kan helpen in het omgaan met problemen nog voordat ze uit de hand lopen. Je kunt je ontspannen door het doen van lichte meditatie, ademhalingsoefening, of door gewoon naar buiten te gaan om een luchtje te scheppen.  Probeer voor paar minuten te stoppen met denken over de situatie, om zodoende je hoofd leeg te maken.

Tip # 3: Geniet van je vrije tijd na je werk
Wanneer je vrije tijd hebt na je werk,  kan je van de gelegenheid gebruik maken om jezelf te verwennen bij een spa. Je hoeft niet gelijk een volledige full-body behandeling te ondergaan om je te helpen ontspannen. Een eenvoudige massage of aromatherapie sessie kan dit ook doen. Houd in gedachten dat een massage een ontspanningstechniek zowel mentaal als voor je lichaam kan zijn. Dus door een massage in je vrije tijd te krijgen kan je helpen om genoeg te ontspannen, om met frisse moed de druk van het werk aan te kunnen.

Maak er een gewoonte van

Integreer stress management technieken in je dagelijks leven als je er goed in wilt worden

Integreer stress management technieken in je dagelijks leven als je er goed in wilt worden. Het alleen maar doen op het moment als je gestrest bent door je werk, is niet een goede manier om stress management toe te passen. Je moet je gekozen methode of techniek blijven beoefenen totdat je het automatisch kan doen. Leer om elke keer te ontspannen als je aan het werk bent  en je zult zien dat geen enkele hoeveelheid gekibbel met je baas of ruis met je collega’s je stress kan geven.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Hoe Kunnen Workaholics Stress Verminderen?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)