Gratis e-Book!

Direct Toegang

Hoe Stress Te Verminderen Bij Het Aangaan Van Nieuwe Uitdagingen?

stress verminderen uitdaging Hoe Stress Te Verminderen Bij Het Aangaan Van Nieuwe Uitdagingen?De tendens voor de meeste mensen is om van een comfort zone een leuke nest te bouwen. De comfort zone is samengesteld uit alle gedachten die we hebben gehad en al de dingen die we vaak genoeg hebben gedaan om comfortabel te voelen als we het denken of het doen. Alles wat ons uit het nest dreigt te duwen, zorgt ervoor dat we ons ongemakkelijk voelen.

Gesteld kan worden dat er eigenlijk slechts twee menselijke emoties zijn, angst en liefde. Alle andere emoties zijn variaties op deze twee. Elke negatieve emotie is een afgeleide van angst. Uitgezonderd van een paar zeldzame gevallen, zijn de meeste angsten dat we ervaren een overschatting van de omstandigheden of gevolgen. Omdat angst ons weerhoudt om dingen te doen, controleren wij nooit of de angst terecht is geweest. Heb je wel eens feedback gegeven op een bepaalde angst van je? Heb je dat nooit gedaan? Onwetendheid misschien? Dan loop je het risico dat de angst zich verder ontwikkelt en de stress in je leven zich vermeerdert.

Als iets ons uit onze comfort zone drijft dan voelen we bepaalde variaties van angst. De lichamelijke sensaties die gepaard gaan met angst zijn we gaan labelen als “slecht” en we willen dit koste wat het kost vermijden. Laten we eens gaan kijken wat er gebeurt als het lichaam angst voelt. Adrenaline, glucose en andere energieproducerende chemische stoffen komen vrij in de bloedbaan. Onze zintuigen worden scherper en niet essentiële angsten komen naar boven en direct krijgen we het vermogen om ons te focussen op de taak die we op dat moment moeten doen.

Als we buiten onze comfort zone zijn, is meestal het enige gevaar dat we iets nieuws gaan leren.

Als we buiten onze comfort zone zijn, is meestal het enige gevaar dat we iets nieuws gaan leren. Wat is nuttig bij het leren van iets nieuws? Energie, duidelijkheid en het vermogen om zich te concentreren – dit alles is beschikbaar via je vriend, angst.

 Zeg ik nu dat angst de beste motivator is? Nee, maar wat ik wil zeggen is dat je de manier waarop je naar de sensaties kijkt die angst produceert kunt veranderen. Wist je dat op een bepaald niveau, opwinding hetzelfde voelt als angst? Dus ik stel voor, dat als je de volgende keer uit je comfort zone wordt weg geduwd en je voelt de adrenaline van angst, in plaats van snel terug te kruipen in de veiligheid van je nest, je de manier waarop je er naar kijkt verandert. Dit zorgt ervoor dat je stress gaat verminderen en je beter nieuwe uitdagingen aan kan gaan.

Kies om de senantie van opwinding te ervaren en gebruik de helderheid, energie en verhoog je concentratie door “JA” te zeggen tegen de ervaring en leer iets nieuws!

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Hoe Stress Te Verminderen Bij Het Aangaan Van Nieuwe Uitdagingen?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)