Gratis e-Book!

Direct Toegang

Hoe Te Stoppen Met Ongezond Eten In Tijden Van Stress?

Eten Stress Verminderen Hoe Te Stoppen Met Ongezond Eten In Tijden Van Stress?Gezond eten in het midden van een dag vol met stress, kan een echte uitdaging zijn. Het overslaan van een ontbijt, het kiezen voor fastfood als lunch en uiteten gaan kan een typische menu zijn wanneer je druk bent. IJs kan er uit zien als een aantrekkelijke avondeten aan het einde van een onmogelijke dag. Het feit blijft dat wat je eet belangrijk is met betrekking tot het omgaan van stress in je leven.

Iets halen uit de automaat op het werk of het grijpen naar een donut uit de supermarkt kan lijken als een eenvoudige manier om je beter te laten voelen en om je buik te laten stoppen met rommelen. Het is echter vaak zo dat mensen verlangen naar comfort food als ze bezorgd of nerveus zijn. Dit is de manier waarop mensen omgaan met stress. Emotioneel eten kan echter een ongezonde keuze zijn, wanneer je de stress uit je leven wilt bannen. Je wordt op deze manier ook geconfronteerd met een dubbele schuldgevoel. Van het eten van een bak ijs en het niet zo gezonde manier omgaan met stress.

Het is echter vaak zo dat mensen verlangen naar comfort food als ze bezorgd of nerveus zijn.

Tegenwoordig is het veel te gemakkelijk geworden om geen rekening te houden met wat, waar en hoe we eten.

Denk hier eens over na. Eten onderweg is zo gewoon geworden. Toen ik opgroeide, was het belangrijk dat we samen als gezin gingen eten. Mijn moeder maakte zorgvuldig voedzame maaltijden. Hoe kunnen we weer terug gaan dat we bewust eten en ervan genieten om ons lichaam te voeden?

Eet je ontbijt en vergeet niet je lunch. Hoe verleidelijk het ook is, sla geen maaltijden over tijdens je dag. Als je dit namelijk doet, is het net zoals je een lange reis maakt met de auto en er geen benzine in tankt. Je lichaam heeft brandstof nodig om goed te kunnen functioneren. Het plannen van maaltijden en boodschappen doen, zijn een belangrijk onderdeel van je week. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om op zondagmiddag eten van te voren te bereiden. Dan zijn de maaltijden gedurende je week in een handomdraai klaar.

Rem je comfort foods. Wanneer je weer iets wilt eten dat een hoge suikergehalte heeft, check dan of je echt trek hebt. Dat klinkt misschien raar om te doen, maar het is belangrijk om te kijken van waar de trek vandaan komt. Heb je echt trek of is het comfort food om je beter te laten voelen. Automatisch eten kan een teken zijn van zorgen maken, verveling of een andere gevoel. Houd in de gaten wat je kiest om te eten.

Automatisch eten kan een teken zijn van zorgen maken, verveling of een andere gevoel. Houd in de gaten wat je kiest om te eten.

Ken je stress-eten triggers. Wij mensen kunnen dingen doen door de macht van de gewoonte. Let op wanneer je iets wilt eten tijdens gestreste tijden. Is het bijvoorbeeld wanneer je een deadline probeert te halen? Is het in de avond tijdens het kijken naar de televisie? Zorg ervoor dat je gezonde snacks op voorhand hebt.

Soms is het gewoon moeilijk om te weten hoe je gezond moet eten. Neem initiatief. Vraag je huisarts, chiropractor, voedingsdeskundige om een gezond dieet voor je op te stellen. Bewust eten is een veel gezondere keuze zijn dan stress verlichten door ongezond te eten.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Hoe Te Stoppen Met Ongezond Eten In Tijden Van Stress?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)