Gratis e-Book!

Direct Toegang

Hoe Verminder Ik Financiële Stress?

financiële stress verminderen Hoe Verminder Ik Financiële Stress?Is financiële stress één van je grootste oorzaken van stress? Geldstress kan zelfs de euro’s overschrijden en invloed hebben op je relaties en kan leiden tot stressgerelateerde ziektes. 

Financiële stress in deze tijd van economische crisis is één van de snelst groeiende oorzaak van stress voor families en individuen. Of je nu je baan bent verloren, door een echtscheiding heen gaat, betalingsproblemen hebt; al deze vormen van  stress kan leiden tot gevoelens van machteloosheid, boosheid en depressie. Dezelfde gevoelens kan leiden tot groter financieel-gerelateerde stress en nog slechtere financiële keuzes. Als dit je bekend voorkomt dan heb je hulp nodig in het oplossen van je financiële problemen. Het omgaan met financiële stress impliceert controle hebben over je financiën.

Tips hoe om te gaan met financiële stress
Financiële stress is één van de hoofdoorzaken van stress. Er zijn echter manieren die je kunnen helpen om met deze stressvolle situatie om te gaan.

Praat er met iemand over. Begrijp dat je wat aan de situatie kan doen. Spreek met een vriend, een dierbare of een financieel adviseur. Het belangrijke is dat je erover praat met iemand en dat je de stress niet laat opstapelen.

Budgetteren. Wat waarschijnlijk één van de belangrijkste dingen is die je kan doen is een budget opstellen. Probeer mogelijkheden te vinden om je uitgaven te verminderen. Door je budgetplan op papier te zetten en je er aan te houden doe je in feite twee dingen. Ten eerste, je neemt controle over de situatie. Ten tweede je reduceert stress van een potentieel moeilijke situatie.

één van de belangrijkste dingen is die je kan doen is een budget opstellen

Vraag om advies. Advies vragen over je geldproblemen en de stappen die je gaat nemen om het aan te pakken vermindert je financiële stress. Heeft u schuldhulpverlening nodig? Heeft u hulp nodig in het maken van een plan voor toekomstige uitgaven? Dit zijn vragen die je kan inbouwen in je budgetplan.

Focus je op relaties. Financiële stress kan de euro’s overschrijden, en ruzies veroorzaken en je relaties schaden. Focus je op relaties en zoek naar activiteiten die weinig kosten, maar leuk zijn om te doen met je familie en vrienden.

Stel prioriteiten. Financiële stress kan worden gezien als iets verschrikkelijks of als een kans om je prioriteiten bij te stellen wat belangrijk is voor jou en je gezin. Wat stress veroorzaakt voor de ene persoon kan anders zijn voor de ander. Door het zien van je nieuwe situatie geeft je de gelegenheid om je prioriteiten opnieuw te beoordelen in plaats het te zien als een mislukking. Dit kan u helpen om stress te verminderen.

Eet goed. Stress kan leiden tot gewichtstoename en je gezondheid in het algemeen verergeren. Goed eten kan helpen om de vitaminen en voedingsstoffen die stress uit je lichaamt zuigt opnieuw aan te vullen.

Wees  lichamelijk actief. Sporten vermindert stress en verbetert je humeur. Of je nu besluit om een wandeling te maken, banen gaat zwemmen of danslessen neemt, zorg ervoor dat je dagelijks beweegt. Beoefen een sport dat je leuk vindt en geniet van de voordelen van deze gezonde bezigheid.

Neem controle. Wat heb je nodig om grip te krijgen op je financiële problemen? Als je het antwoord hierop weet, ga dan gelijk over in actie. Blijf niet passief, maar neem controle en je zult merken dat de stress vermindert. Focussen op wat je onder controle kan krijgen, is een goede manier om met stress om te gaan.

“… Geef me de kalmte om de dingen te accepteren die ik niet kan veranderen, de moed om dingen te veranderen die ik wel kan veranderen en de wijsheid om het verschil tussen deze beiden te weten…”

Weet dat je jow eigen reactie op een stressvolle situatie wel onder controle kan hebben.  Financiële stress kan leiden tot depressie, boosheid, irritatie en meer zorgen. Als dit te overweldigend voor je wordt zoek dan hulp bij je eigen dokter of bij een medische specialist.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Hoe Verminder Ik Financiële Stress?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Een reactie op “Hoe Verminder Ik Financiële Stress?”

Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)