Gratis e-Book!

Direct Toegang

Kan Alcohol Stress Verminderen?

stress en alcohol Kan Alcohol Stress Verminderen?Er zijn veel mensen die geloven dat alcohol stress kan verminderen.  In sommige opzichten helpt het om je een beetje los te komen van een stressvolle situatie.  Alcohol is zeker geen oplossing voor het verminderen van stress.  Sterker nog, in veel gevallen kan stress toenemen waar alcohol in grote porties wordt verbruikt.

Er zijn veel mensen die alcohol gebruiken als een stress-reliever en doen meer kwaad dan goed.
Ze beseffen niet dat alcohol nog meer hoeveelheid stress bezorgen die zij al ervaren. Dit geldt met name voor die personen die zware drinkers zijn.

Alcohol is zeker geen oplossing voor het verminderen van stress.

Voor sommige mensen, kan alcohol sterk de persoonlijkheid veranderen, en voor sommige niet op een goede manier. Dit kan leiden tot meer stress voor die persoon door het gedrag die ze aannemen door invloed van alcohol. Het is erg belangrijk om te begrijpen hoe alcohol kan het niveau van stress  kan beïnvloeden.

Veel mensen geloven vaak dat alcohol  een stress-reliever is, en er is een goede reden daarvoor. Alcohol is een kalmerend middel dat het centrale zenuwstelsel ontspant. De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat na een paar glazen wijn of een andere alcoholische drank ze steeds meer ontspannen voelen. Dit is het effect van de alcohol op de centrale zenuwstelsel van een persoon. Het is erg belangrijk op te merken dat mensen verschillend reageren op alcohol . Sommige mensen kunnen in slaap vallen onder invloed van alcohol, anderen worden oorlogvoerend of vijandig. Dit soort gedrag verhoogt enkel en alleen de stress.

Stress neemt toe wanneer alcohol een negatief effect heeft op de cognitieve vermogens van een persoon.

De hoeveelheid alcohol die zal schaden varieert over individuen. Alle mensen hebben verschillend niveau van alcoholgebruik. De alcohol die wordt geconsumeerd om ontspanning te stimuleren, is ook de boosdoener voor het verhogen van stress, wanneer de alcohol een negatief effect heeft op de cognitieve vermogens van een persoon. Het kan heel stressvol worden voor een individu om te proberen normale activiteiten uit te voeren wanneer hij of zij onder invloed is van alcohol. Mensen raken gefrustreerd als ze denken dat ze eenvoudige activiteiten kunnen doen, terwijl de alcohol hen dat niet in staat laat dat te doen.

Alcohol heeft een schadelijke werking op het lichaam.

Het is ook heel belangrijk op te merken dat alcohol een stressvolle effect heeft op het lichaam. Mensen die grote hoeveelheden alcohol consumeren op een consistente basis, kan het lichaam stressvolle tekenen beginnen af te geven.  Dit kan de vorm aannemen van een leveraandoening, zoals cirrose, dat is een verharding van de lever als gevolg van overmatig alcoholgebruik. Dit is een teken uit het lichaam dat alcoholgebruik een zeer negatief effect heeft op het lichaam. Staken van de consumptie van alcohol is meestal nodig om deze symptomen te verlichten.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Kan Alcohol Stress Verminderen?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)