Gratis e-Book!

Direct Toegang

Kan Een Huisdier Jouw Stress Verminderen?

stress verminderen huisdier 300x224 Kan Een Huisdier Jouw Stress Verminderen? Het hebben van huisdieren kan zowel lichamelijke als geestelijke voordelen hebben. Huisdieren kunnen de stress verminderen. Heb je al een huisdier? Als je er geen hebt, is het misschien tijd om te overwegen om er één te hebben.

Het is belangrijk om rekening te houden dat huisdieren een psychische aandoening niet kunnen genezen, maar ze kunnen wel helpen om stress symptomen te verlichten.

Hoe kan een huisdier je stress verminderen?

Huisdieren veroordelen niet en houden onvoorwaardelijk van ons
Zij zijn afhankelijk van ons voor de verzorging en zorgen ervoor dat we ons belangrijk voelen. Een hond kwispelt met zijn staart en blaft als je thuiskomt, ook al ben je maar 10 minuten weg.

Huisdieren verminderen eenzaamheid
Veel mensen met een depressie voelen zich geïsoleerd en alleen. Het hebben van een huisdier kan die gevoelens voor een deel wegnemen. Als je voor een hond moet zorgen, dan moet je ook meerdere keren per dag de hond uit laten. Dit kan de sociale contacten vergroten, biedt ook enige oefening, zon en frisse lucht. Dit zijn allemaal dingen dat de stress kan verminderen.

Dieren halen de focus van onszelf weg
Huisdieren zijn afhankelijk van ons voor hun zorg. Door te voorzien aan de behoeften van je huisdier verschuift je focus van jezelf naar je huisdier. Doordat je jouw huisdier moet verzorgen, kan het je aanmoedigen om diezelfde aandacht aan je eigen zorg te geven.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Kan Een Huisdier Jouw Stress Verminderen?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)