Gratis e-Book!

Direct Toegang

Kan Stress Hoofdpijn of Migraine Veroorzaken?

stress verminderen hoofdpijn migraine Kan Stress Hoofdpijn of Migraine Veroorzaken?Misschien heb je al nagedacht over een aantal medische factoren waardoor je last hebt van hoofdpijn of migraine. Maar heb je wel eens nagedacht dat stress de oorzaak kan zijn van jouw hoofdpijn of migraine?

Stress is één van de belangrijkste oorzaken van verschillende soorten van hoofdpijn. In feite staan stressgerelateerde hoofdpijnen evenredig met de mate van belasting op een persoon. Het zal een aanhoudende hoofdpijn kunnen zijn als je constant onder stress staat of het kan een acute hoofdpijn zijn, die eindigt zodra je geen last meer hebt van stress. Het kan zelfs uitdraaien op een terugkerende hoofdpijn of migraine als je telkens weer opnieuw stress ervaart.

Stress is één van de belangrijkste oorzaken van verschillende soorten van hoofdpijn.

De oplossing voor dit soort hoofdpijn ligt niet in het nemen van hoofdpijn medicatie. In plaats daarvan moet je proberen achter te komen wat de werkelijke reden is, waarom je (voortdurend) onder stress staat. Als je eenmaal weet wat de factoren zijn die bij jou stress veroorzaken, kan je jouw levensstijl aanpassen om de stress tegen te gaan of leren hoe je met de stress om moet gaan. Stress verminderen is de oplossing voor de stressgerelateerde hoofdpijn die je ervaart.

Aanhoudende stress verzwakt je intern en beperkt de bloedtoevoer naar je zenuwcellen. Dit kan ook de oorzaak van je hoofdpijn zijn. Een workaholic blijft vaak voortdurend onder stress als gevolg van constante druk van het werk en dit kan leiden tot ernstige hoofdpijn. De druk van het werk wordt ervaren als werkstress. Een student kan ten prooi vallen aan hoofdpijn als een examen voor de deur staat. De druk van het examen kan leiden tot tijdelijke studiestress en kan hoofdpijn veroorzaken.

Een mens kan diverse psychologische trauma’s ondergaan, dat ervoor zorgt dat hij of zij leeft in een staat van constante stress. Deze stress kan zich vormen in een depressie. Een depressief persoon verklaart daarom ook vaak dat hij of zij last heeft van hoofdpijn of migraine. Die hoofdpijn of migraine kan alleen verminderen wanneer de oorzaak van het probleem goed is aangepakt.

Stress verminderen is de oplossing voor de stressgerelateerde hoofdpijn die je ervaart.

Dus voordat je begint aan hoofdpijn medicatie, controleer of je hoofdpijn niet gerelateerd is aan spanning, druk of stress in je leven. Als dit het geval is, dan is stress verminderen voor jou de oplossing. Zodra je er zeker van bent dat je stressvrij bent, kun je pijnstillers gebruiken tegen je hoofdpijn, want dan zijn er andere oorzaken dan stress ten grondslag.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Kan Stress Hoofdpijn of Migraine Veroorzaken?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)