Gratis e-Book!

Direct Toegang

Oorzaken Angststoornis

De precieze oorzaak van Gegeneraliseerde Angststoornis is niet echt bekend. De volgende factoren – waaronder genetica, chemie van de hersenen en de omgeving inbegrepen zijn – lijken bij te dragen aan de ontwikkeling ervan.

Genetica
Sommige onderzoeken suggereren dat de geschiedenis van de familie een rol speelt bij het vergroten van de kans dat een persoon Gegeneraliseerde Angststoornis zal ontwikkelen. Dit betekent dat de neiging tot het ontwikkelen van een Gegeneraliseerde Angststoornis genetisch kan worden doorgegeven.

Chemie van de hersenen
Gegeneraliseerde Angststoornis  wordt in verband gebracht met abnormale niveaus van bepaalde neurotransmitters in de hersenen. Neurotransmitters zijn speciale chemische boodschappers, die informatie uitzenden van de ene zenuwcel naar de andere zenuwcel. Als de neurotransmitters uit balans zijn, kunnen de berichten niet goed door de hersenen komen. Dit kan invloed hebben op de manier hoe de hersenen reageren in bepaalde situaties, dat kan leiden tot angst.

Omgevingsfactoren
Trauma en stressvolle gebeurtenissen, zoals misbruik, kan de dood van een geliefde, scheiding, verandering van baan of scholen, leiden tot GAD. GAD kan ook erger worden tijdens periodes van stress. Het gebruik van en terugtrekking uit de verslavende middelen, zoals alcohol, cafeïne en nicotine, kunnen ook verergeren angst.

Bob Pietersz
Auteur van het Stress Vrij Leven Programma
www.StressVrijLeven.com

P.S. Ben je nog NIET gestart met het VERBANNEN van Stress uit je leven? Wens je PERMANENT die stress uit je leven te verbannen? Waarop wacht je dan nog? Eén ding is zeker, wanneer je NIETS onderneemt - verandert er ook NIETS.
Start Nu met het Stress Vrij Leven Programma! <<== KLIK HIER!Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)