Gratis e-Book!

Direct Toegang

Conclusies Over De Gevolgen Van Stress

Oncontroleerbare, onvoorspelbare en constant stress heeft verstrekkende gevolgen op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Stress kan beginnen in de baarmoeder en kan gedurende je hele leven terugkeren. Een van de pathologische (abnormale) gevolgen van stress is een aangeleerde hulpeloosheid, wat leidt tot hopeloosheid en van hulpeloosheid leidt het tot klinische depressie. Daarnaast ook veel ziekten, zoals chronische angsttoestanden, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, verslavingen, om een paar op te noemen dat wordt beinvloedt door chronische of overweldigende stress.

De natuur heeft ons echter voorzien met een paar prachtige mechanismen. Deze mechanismen helpen ons om te gaan met stress. Dit wordt gedaan door de locus coeruleus/sympatisch systeem, hypothalamus – hypofyse – adrenocorticale as (HPA-as) en de prefrontale hersenschors. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat biologische mechanismen aangeven wat we allemaal intiutief al weten, namelijk dat te veel stress, vooral wanneer we niet kunnen voorspellen of kunnen controleren als het zich weer voor doet, schadelijk is voor onze gezondheid.

Bob Pietersz
Auteur van het Stress Vrij Leven Programma
www.StressVrijLeven.com

P.S. Ben je nog NIET gestart met het VERBANNEN van Stress uit je leven? Wens je PERMANENT die stress uit je leven te verbannen? Waarop wacht je dan nog? Eén ding is zeker, wanneer je NIETS onderneemt - verandert er ook NIETS.
Start Nu met het Stress Vrij Leven Programma! <<== KLIK HIER!Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)