Gratis e-Book!

Direct Toegang

3 Factoren Die Nodig Zijn Voor Stress

stress reactie factoren 3 Factoren Die Nodig Zijn Voor StressStress is in een zekere mate nodig om te kunnen presteren en voor het oplossen van problemen. Een positieve stressreactie kan zich echter ook ontwikkelen naar een negatieve stresstoestand.

De volgende drie factoren zijn van belang bij deze ontwikkeling:
• Duur van de reactie
• Heftigheid van de reactie
• Frequentie van de reactie

3 factoren die nodig zijn voor stress: duur, heftigheid en frequentie.

Duur van de reactie
Als de stressreactie te lang blijft aanhouden, dan is het lichaam voortdurend op een te hoog spanningsniveau. Zodoende wordt de weerstand van de persoon geleidelijk aan minder en raakt hij of zij uitgeput en kunnen er klachten ontstaan.

Heftigheid van de reactie
Hoe heftiger de situatie, hoe groter de stressreactie kan zijn.

Frequentie van de reactie
Als stresssituaties steeds vaker voorkomen, dan is het zo dat de nieuwe stressreactie al is begonnen voordat de vorige stressreactie is uitgewerkt. Op deze manier wordt er nog meer spanning opgebouwd. Risico op klachten is groter als de stresssituaties elkaar sneller opvolgen. Het is daarom belangrijk om voldoende rust in te bouwen voor een goed herstel, anders kan stress een ongezonde werking krijgen.

Bob Pietersz
Auteur van het Stress Vrij Leven Programma
www.StressVrijLeven.com

P.S. Ben je nog NIET gestart met het VERBANNEN van Stress uit je leven? Wens je PERMANENT die stress uit je leven te verbannen? Waarop wacht je dan nog? Eén ding is zeker, wanneer je NIETS onderneemt - verandert er ook NIETS.
Start Nu met het Stress Vrij Leven Programma! <<== KLIK HIER!Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)