Gratis e-Book!

Direct Toegang

Oorzaken Van Stress

De situaties en de druk dat stress veroorzaakt zijn de zogenaamde stressoren. We denken bij stressoren meestal aan negatieve dingen, zoals een vermoeiende werkschema of een moeilijke relatie. Echter alles dat hoge eisen aan jou stelt, dwingt je om met stress te kunnen omgaan. Dit geldt ook voor positieve gebeurtenissen, zoals trouwen, een huis kopen, naar de universiteit gaan, of het ontvangen van een promotie.

Wat stress veroorzaakt, hangt gedeeltelijke af van je waarneming ervan. Iets dat jou stress geeft, betekent niet per definitie dat het ook stress geeft aan iemand anders. Ze kunnen er misschien zelfs van genieten. Zo kan jij bijvoorbeeld door de ochtendspits gestrest en bezorgd raken, omdat je misschien door de file te laat op je werk komt. Terwijl anderen misschien dit als een optie zien om te relaxen en te genieten van de muziek, terwijl ze aan het rijden zijn.

Externe factoren:
-       belangrijke veranderingen in het leven
-       werk
-       relatieproblemen
-       financiële problemen
-       te druk zijn
-       kinderen en familie

Interne factoren:
-       pessimisme
-       negatieve zelfgesprekken
-       onrealistische verwachtingen
-       perfectionisme
-       gebrek aan assertiviteit

Wat geeft je stress?
Wat jou stress geeft kan heel wat anders zijn dan wat iemand anders stress geeft. Bijvoorbeeld:

- De ene persoon kan heel bang zijn om voor een groep mensen te spreken, terwijl iemand anders voor de spotlight leeft.

- De ene persoon wordt gemotiveerd als die onder druk staat en presteert het best met deadlines, terwijl een ander persoon dicht kan klappen als die onder dezelfde druk moet presteren.

-  De ene persoon aarzelt niet om te klagen over de slechte service bij het uit eten gaan, terwijl iemand het stresserend vindt om te klagen.

Bob Pietersz
Auteur van het Stress Vrij Leven Programma
www.StressVrijLeven.com

P.S. Ben je nog NIET gestart met het VERBANNEN van Stress uit je leven? Wens je PERMANENT die stress uit je leven te verbannen? Waarop wacht je dan nog? Eén ding is zeker, wanneer je NIETS onderneemt - verandert er ook NIETS.
Start Nu met het Stress Vrij Leven Programma! <<== KLIK HIER!Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)