Gratis e-Book!

Direct Toegang

RSI – Klachten aan Armen, Nek en Schouders

RSI  begint meestal met een onbeduidend pijntje, in vingers, armen, nek of schouders. Je denkt vaak dat zo’n pijntje vanzelf wel weer over gaat. Je wilt er niet te veel aandacht aan besteden en gaat gewoon door. Te lang, blijkt helaas steeds vaker. Want een onschuldig pijntje kan uitmonden in een ernstige kwaal met grote lichamelijke maar ook psychische en daardoor sociale gevolgen.

RSI staat voor Repetitive Strain Injury. De klachten komen niet alleen voor bij beeldschermwerkers. Risico’s op het optreden van RSI-klachten waren en zijn er bij alle beroepen waar dynamische (repeterende) bewegingen of statische houdingen voorkomen (langdurig in dezelfde houding werken). Denk bijvoorbeeld aan muzikanten, kappers, sorteerders, maar ook stukadoors of metselaars.

Ook werken in een langdurig verkeerde houding werkt RSI-klachten in de hand. Bij veel kantoorfuncties wordt er gemiddeld vijf a zes uur per dag beeldschermwerk verricht. Het risico op RSI-gerelateerde klachten zijn groot bij deze kantoorfuncties.

Bob Pietersz
Auteur van het Stress Vrij Leven Programma
www.StressVrijLeven.com

P.S. Ben je nog NIET gestart met het VERBANNEN van Stress uit je leven? Wens je PERMANENT die stress uit je leven te verbannen? Waarop wacht je dan nog? Eén ding is zeker, wanneer je NIETS onderneemt - verandert er ook NIETS.
Start Nu met het Stress Vrij Leven Programma! <<== KLIK HIER!Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)