Gratis e-Book!

Direct Toegang

Oorzaken van RSI

RSI kan ontstaan door lange tijd achter elkaar dezelfde ‘ repeterende’ bewegingen te maken of door juist te lang in dezelfde, houding te werken. Er kan dus sprake zijn van dynamische belasting (in onderarmen en handen), maar ook van statische belasting (in nek en schouders). Mensen die regelmatig repeterende bewegingen uitvoeren vanuit statische houding hebben een verhoogde kans op RSI-klachten.

Beeldschermwerk is ‘repeterend werk’ en gebeurt vaak langdurig in dezelfde houding.

RSI wordt niet alleen veroorzaakt door aanspanning van spieren in de nek, de schouder en de onderarm. Ook de stand van onderarm en pols en de aanspanning van de vingers kunnen een bijdrage leveren aan RSI-klachten. RSI heeft niet alleen te maken met je werkhouding en de manier waarop je zit! Bij het ontstaan van RSI-klachten kunnen diverse belastende factoren een rol spelen. Het betreft factoren die te maken hebben met werktaken, werktijden, werkdruk, werkhouding en werkplek (de 5 W’s). Ook spelen persoonsgebonden factoren een rol. Luister dus naar de signalen van je lichaam.

Bob Pietersz
Auteur van het Stress Vrij Leven Programma
www.StressVrijLeven.com

P.S. Ben je nog NIET gestart met het VERBANNEN van Stress uit je leven? Wens je PERMANENT die stress uit je leven te verbannen? Waarop wacht je dan nog? Eén ding is zeker, wanneer je NIETS onderneemt - verandert er ook NIETS.
Start Nu met het Stress Vrij Leven Programma! <<== KLIK HIER!Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)