Gratis e-Book!

Direct Toegang

Kies Voor Positieve Gedachten En Verminder Stress

positieve gedachten stress verminderen Kies Voor Positieve Gedachten En Verminder StressWat jou stress bezorgt is eigenlijk hoe jij de gebeurtenis interpreteert die je meemaakt en niet de gebeurtenis zelf.

Twee mensen kunnen precies dezelfde dingen meemaken. De één maakt het mee zonder ook maar enig stress te ervaren en de ander kan hierdoor compleet in elkaar storten. Dit maakt het verschil.

Het is maar net hoe je de gebeurtenis ervaart van binnen en wat voor emoties dit bij je oproepen. Simpelweg gezegd – Wat je denkt, dat wordt jouw realiteit.

Wanneer je jouw stresspatroon wilt doorbreken en meer bestand wilt zijn tegen stress, is het erg belangrijk dat je begrip hebt over hoe je denkt.

Wanneer je jouw stresspatroon wilt doorbreken en meer bestand wilt zijn tegen stress, is het erg belangrijk dat je begrip hebt over hoe je denkt.

De cyclus van stress wordt in stand gehouden doordat je constant negatief denkt. Deze gedachten roepen bepaalde emoties bij je op. Deze emoties zorgen op hun beurt ervoor dat je stress ervaart.

Emoties zijn persoonsgebonden en zodoende kan de ene persoon zich anders voelen dan de ander.

Denk bijvoorbeeld hieraan:

- De ene persoon vindt het beangstigend en stresserend om voor een groot publiek te spreken, terwijl de ander het geweldig vindt om het te doen.

- De ene persoon vindt een groot bedrijf leiden zenuwslopend, terwijl de ander ervan geniet.

- De ene persoon heeft last van hoogtevrees, terwijl de ander het uitdagend vindt om bergen te beklimmen.

Wat is het verschil in deze gebeurtenissen of situaties? Niets! Alleen de gedachte hierover is verschillend. Geen enkele gebeurtenis krijgt een betekenis voordat jij er een gedachte aan hebt gegeven. De gebeurtenis wordt positief of negatief belicht door de gedachte die je er aan geeft. Jouw wereld wordt gecreëerd door jouw gedachten.

Door jouw negatieve denken te veranderen in een positieve, wordt stress in je leven verminderd. Kies daarom voor positieve gedachten!

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Kies Voor Positieve Gedachten En Verminder Stress
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier
Lezers van dit artikel lazen ook:

  1. Goed Ademhalen Is Gezond En Vermindert De Stress


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)