Gratis e-Book!

Direct Toegang

Laat Time Management Geen Stress Veroorzaken

stress verminderen time management 245x300 Laat Time Management Geen Stress VeroorzakenHet is heel belangrijk om je tijd goed te beheren als je werkt, maar het kan ook heel gemakkelijk leiden tot een overmatige hoeveelheid stress als je te veel focust op de deadlines. Time management mag geen stress veroorzaken, maar moet een manier zijn om je stress te verminderen zodat jouw dag soepeler verloopt.

Als je gestrest raakt door je time management, dan doe je het waarschijnlijk niet op de manier die het beste bij jou past. Het is tijd om een betere kijk te krijgen op  het toepassen van jouw time management.

Kijk eerst wanneer je gestrest raakt. Is het omdat je niet genoeg tijd hebt voor je gezin? Gaat het in je onderneming wat slechter? Er moeten oorzaken zijn dat in verband kan worden gebracht met je stress. Dit zal je helpen om plannen te maken om je stress te verminderen.

Er moeten oorzaken zijn dat in verband kan worden gebracht met je stress.

Als de oorzaak van je stress is, omdat je niet genoeg tijd hebt voor iets, dan is het tijd om de andere activiteiten te bekijken en manieren te zoeken om meer tijd vrij te maken voor datgene wat je niet af kan krijgen. Vaak, nadat je met een bepaald schema hebt gewerkt voor een tijdje, kan je de gebieden identificeren die meer tijd nodig hebben en gebieden die minder tijd nodig hebben. Pas het aan voordat je nog meer achter de feiten aanloopt.

Een andere oorzaak van stress is, dat je heel hard werkt aan iets waar je niet van geniet. Het kan bijvoorbeeld de administratie van je bedrijf bijwerken zijn waardoor je stress ervaart. Dan is het misschien tijd om een boekhouder in te huren. Op deze manier maak je tijd vrij voor het werken aan datgene wat je leuk vindt om te doen en zal de hoeveelheid stress verminderen. Natuurlijk moet je er zeker van zijn dat je kunt veroorloven om hulp in te huren, maar als je daardoor meer gaat verdienen dan zal je de hulp moeten inhuren. Waarschijnlijk zal het de moeite waard zijn om iemand in te huren.

Laat een fout je dag niet ruïneren. Van fouten kun je leren!

Als je moeite hebt met (veel) fouten maken, kan het stress opleveren. Laat dit echter niet toe. Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen succes, maar vergeet niet dat iedereen fouten maakt. Laat een fout je dag niet ruïneren. Van fouten kun je leren! Fouten zijn een onderdeel van het leerproces en kunnen je op weg helpen naar succes.

Probeer positief te denken als je gestrest begint te voelen. In negativisme zinken gaat eenvoudig. Door het positieve te zien in de problemen zal je er veel meer van leren. Je hoeft natuurlijk niet blind optimistisch te zijn. Dat is natuurlijk ook fout. Zorg er in ieder geval voor dat problemen en fouten niet het beste van je zullen wegnemen en dat je daardoor zult vertragen  en geen grip meer zult hebben op je time management.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Laat Time Management Geen Stress Veroorzaken
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)