Gratis e-Book!

Direct Toegang

Last Van Sinterklaas Stress Of Kerst Stress?

sinterklaas stress of kerst stress1 Last Van Sinterklaas Stress Of Kerst Stress?

De voorbereiding van de feestdagen kan stress opleveren op z’n zachtst gezegd. De maand december is altijd een drukke maand. Sinterklaas en de pieten zijn in het land en de kerstdagen komen er aan. Ben je klaar om te gaan winkelen voor de feestdagen?

Zoals elk jaar ervaren veel mensen Sinterklaas stress. Er moeten gedichten worden gemaakt, de winkels zijn veels te druk en men heeft geen tijd om cadeaus te kopen. En als het Sinterklaas feest voorbij is, staat kerst alweer voor de deur.

Hier zijn een aantal stresstips om de vreugde van de feestdagen te behouden.

Maake een lijst. Wees zo uitgebreid mogelijk bij het maken van een boodschappenlijstje. Als je eenmaal je lijst hebt gemaakt, noteer dan wat je wilt kopen. Dit is het moment om te beslissen welke dingen je van jouw lijst ga schrappen en welke dingen je dit jaar wel wil kopen. Houd je budget en tijd in gedachten.

Online inkopen doen. Internet shoppen bespaart je niet alleen tijd, maar kan je ook helpen om op jouw budget te letten. Je favoriete winkels zijn online en je kan in je pyjama shoppen.. Let op kortingen, die zullen je verzendkosten compenseren.  Noteer je aankopen en je budget als je onlin gaat winkelen. Neem een pauze als je merkt dat je in de verleiding komt om emotionele aankopen te doen.

Winkel wanneer het niet druk is. Persoonlijk vind ik het fijn om te winkelen als het niet zo druk is. Ik probeer altijde voor de drukte of na de drukte te gaan winkelen. Zodoende kan ik op adem komen tijdens deze drukke winkelperiodes.

Bewaar je kassabonnen. Hou rekening met verkeerde maat kleding, gebroken speelgoed of iemand wil zijn of haar gift kunnen inruilen. Na het winkelen voor de feestdagen, zorg ervoor dat je de kassabonnen bewaart in een envelop. Bewaar het 90 dagen voor het geval iemand de kassabon nodig heeft.

Let op kortingen en gratis geschenken. Bij het inkopen let op kortingen of gratis geschenken. Dit is altijd mooi meegenomen als je toch inkopen aan het doen bent. Je kunt jezelf ermee belonen of je dierbare met nog een extra cadeau blij maken.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Last Van Sinterklaas Stress Of Kerst Stress?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)