Gratis e-Book!

Direct Toegang

Leer Te Ontspannen Tijdens Stress!

 Leer Te Ontspannen Tijdens Stress!Als je een workaholic bent net zoals ik, dan heb je waarschijnlijk vaak geen tijd gehad om te ontspannen en te genieten van het leven. Eerlijk gezegd, als het mogelijk zou zijn om te werken zonder  stress of dat je een burn-out zou oplopen, dan zou ik zeker de persoon zijn om dat te doen!

Wanneer ik werkte aan een project dat heel tijdrovend en zenuwslopend was, voelde ik me na die tijd helemaal down en mijn energie level was zeer laag. Het kostte tijd om mijn energie terug te krijgen. Het koste tijd om weer te kunnen genieten. Om dingen te doen die ik leuk vond om te doen.

Ontspanning hoeft niet veel tijd te kosten

Wanneer we te druk bezig zijn, dan is het juist belangrijk om te kunnen ontspannen en te genieten van het leven. Ook al heb je geen tijd, het is essentieel dat je ontspant en geniet. Als je dit niet doet, dan kan je zelfs een burn-out krijgen. Ontspanning hoeft niet veel tijd te kosten. Je kunt heel gemakkelijk tussendoor ontspannen wat niet veel tijd hoeft te kosten.

Hieronder een paar voorbeelden:

- Uitgaan en genieten van de zon
- Een goede vriend ontmoeten tijdens de lunch
- Een korte wandeling maken, liefst door de bossen
- Je lichaam laten ontspannen (ademhalingstechnieken, oefeningen)
- 1 x per week uitslapen
- Een avondje naar de bioscoop

Als je meer tijd hebt om te ontspannen zoals een hele dag of een heel weekend heb ik hieronder nog wat meer tips gegeven:

- Een weekendje weg
- Rijden naar een stuk bos of heuvels om een lange wandeling te maken in de frisse lucht
- lekker uit eten
- wellness-behandelingen
- massage
- sauna
- sporten

Als je diep wilt ontspannen dan is het belangrijk om afgezonderd te zijn van negatieve of stressvolle mensen. Zij verhogen de stress gehalte. Dus het is belangrijk om van deze mensen een tijdje afstand te doen.

Plan jouw ontspanning!

Om te kunnen ontspannen moet je dit soort dingen voor jezelf plannen. Maak tijd vrij in je agenda om te kunnen ontspannen of om niets te doen. Maak ook tijd vrij om te kunnen genieten. Bijvoorbeeld om oude vrienden te ontmoeten of iets wat jou gelukkig maakt.

Het is niet egoïstisch om tijd te nemen voor je zelf! Elk mens heeft dit nodig. Wanneer je weigert om tijd te nemen voor jezelf, zal je uithoudingsvermogen afnemen en je productiviteit zal eronder lijden.

Ga nu gelijk naar je agenda en plan gelijk tijd vrij om te kunnen ontspannen en te genieten.

Doe dit gelijk!

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Leer Te Ontspannen Tijdens Stress!
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)