Gratis e-Book!

Direct Toegang

Reizen Brengt Stress Met Zich Mee

reizen stress Reizen Brengt Stress Met Zich MeeReizen is altijd al een enigszins stressvolle ervaring. Verhoogde beveiliging in luchthavens en andere factoren zorgen voor nog meer stress.

Of je nu reist voor zaken, vakantie of om dierbaren te zien, er zijn eenvoudige stappen die je kunt nemen om de stress van je volgende reis te verminderen. De volgende tips kunnen je helpen om reizen een stuk gemakkelijker voor je te maken:

Voordat je vertrekt naar de luchthaven.

Plan van tevoren
Blijf op de hoogte van de vertragingen door het controleren van je luchtvaartmaatschappij op de website voordat je het huis verlaat, zodat je kan voorkomen dat je urenlang moet zitten wachten in de luchthaven. Tegenwoordig hebben de meeste luchtvaartmaatschappijen ook een mobiele app hiervoor om alles in de gaten te houden. Super handig. Ze geven ook meer informatie over wat en waar je nog meer aan moet denken tijdens het vliegen.

Tegenwoordig hebben de meeste luchtvaartmaatschappijen ook een mobiele app hiervoor om alles in de gaten te houden.

Wanneer je aankomt op de plaats van bestemming en je moet nog wachten op een taxi of je moet nog een hotel zien te vinden, kan dit erg frustrerend zijn. Dus maak de nodige reserveringen van tevoren. Lokale hotels verwijzen je ook vaak naar de lokale huurauto of taxidiensten.

Verstandig bagage inpakken
Je kunt veel stress verminderen door verstandig je bagage in te pakken voor je reis. Maak een lijst van alle dingen die nodig zijn om mee te nemen en vink deze af als je ze hebt ingepakt. Zo voorkom je ook dat je achteraf dingen vergeet. Pak je koffers in op de avond voordat je vertrekt, of eerder, om de stress van haast te vermijden. En zodoende heb je nog voldoende de tijd om je lijst nog een keer na te gaan om er zeker van te zijn dat je niets vergeet. Neem dingen die je nodig hebt bij the gate in je handbagage. Zoals paspoort en tickets. Dingen die je niet bij de hand nodig hebt, berg die op in je ingecheckte koffer. Zo verminder je ook de kans dat je wordt opgehouden bij de veiligheidscontrole.

Kleed comfortabel
Zorg ervoor dat je ​comfortabele schoenen draagt. Soms moet je haasten of ver lopen, dan is het handig dat je de juiste schoenen draagt. Wat ook steeds vaker voorkomt is dat je tijdens de controle je schoenen uit moet doen. Hou daar rekening mee. Zorg er ook voor dat je comfortabele kleding draagt. Een vliegreis kan echt lang duren, dus geschikte kleding is natuurlijk wel handig. Als je van koud naar warm vliegt of andersom, zorg er dan voor dat je een vestje bij de hand hebt die je makkelijk uit en aan kan doen.

Zorg goed voor je lichaam
Neem je vitaminen en zorg voor een goede nachtrust van te voren. Zo voorkom je ook dat je ziek wordt tijdens het reizen. Reizen kan soms echt veel energie vergen.  Dus het is van belang dat je voor die tijd goed voor je lichaam zorgt.

Tijdens de reis

Wees er vroeg
Doordat je er vroeg bent kun je een aantal stresssituaties verminderen. Zoals bijvoorbeeld het vinden van een parkeerplaats, het controleren van tassen, door de veiligheidscontrole heengaan en andere aspecten van reizen die stress veroorzaken als je haast hebt.  Als je uiteindelijk te vroeg bent, dan kan je een boek lezen, naar muziek luisteren, of een wandeling maken door de luchthaven of iets anders voordat je vertrekt. Op deze manier hoef je in ieder geval geen energie te verspillen om zorgen te maken over het missen van je vlucht.

Doordat je er vroeg bent kun je een aantal stresssituaties verminderen.

Eet ruim van tevoren
Het eten van een gezonde maaltijd voordat je naar de luchthaven gaat, kan helpen stress te verminderen op verschillende manieren: Je zult voorkomen dat je dure eten koopt op de luchthaven, je hoeft niet te vertrouwen op een in-flight maaltijd (van soms twijfelachtige voedingswaarde en smaak) en je hoeft geen zorgen te maken over  je onevenwichtige bloedsuikerspiegel als je op reis bent (dit kan je stemming beïnvloeden).

De juiste houding
In plaats van te denken dat dit alles als een stressvolle gedoe is, zie het als een avontuur – of op zijn minst een uitdaging. Met de juiste houding (en andere preparaten), kan reizen veel minder belastend zijn.

Aanvullende tips:

- Zet metalen voorwerpen (zoals sleutels) in je handbagage in plaats van je zakken, zodat je niet jouw zakken hoef te legen als je door een metaaldetector heen moet gaan.

- Reis aan het begin van de dag; de vroege vluchten zullen minder snel worden uitgesteld.

- Zorg voor afleiding, zoals een interessant nieuw boek, zodat vertragingen en lange vluchten een gelegenheid zullen zijn om te kunnen ontspannen.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Reizen Brengt Stress Met Zich Mee
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Een reactie op “Reizen Brengt Stress Met Zich Mee”

Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)