Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen? Begin Je Dag Opnieuw!

stress verminderen dag opnieuw 300x223 Stress Verminderen? Begin Je Dag Opnieuw!

Hoe kun je nu stress verminderen als je een slechte dag hebt? Het is 6 uur en het alarm gaat af. Sommige mensen  kunnen direct uit hun bed stappen, onder de douche springen en kunnen gewoon hun dag beginnen.Bij anderen lijkt alles fout te gaan. Je verslaapt, je mist het ontbijt en je probeert de kinderen op tijd naar school te brengen. Je morst koffie op je kleren en dan zit je ook nog vast in het verkeer. Tegen de tijd dat je aan de slag wilt gaan met je werk, dient een nieuwe stapel werk zich alweer aan op je bureau. Je voelt alsof de hele wereld tegen je is en je voelt je helemaal gestrest. Maar wat nu als je de dag opnieuw kon beginnen?

Wat is de oorzaak van een slechte dag? Zijn het een aantal kleine dingen bij elkaar of is het een groot iets waar je stress van krijgt? Probeer dingen in prespectief te zien. Het verliezen van je baan en relatie in één week is heel wat anders dan wat ik hierboven heb beschreven. Het draait allemaal om perspectief en hoe je de wereld ziet. Hier een aantal stressmanagement technieken die je kan toepassen bij een slechte dag.

Je kan op elk gewenste moment je dag opnieuw beginnen
Ja je kan opnieuw beginnen. Haal diep adem en besef dat er niet een commissie van mensen zijn die tegen jou samenzweren om je een slechte dag te bezorgen. Hoe je reageert op de teleurstelling kan het hele verschil maken. Slechte dagen hebben invloed op je motivatie, als je verwacht dat de komende omstandigheid net zo slecht is als de vorige.

Wat kan je doen bij een slechte dag
Wees pro-actief. Stap uit je hoofd en probeer jezelf op te vrolijken. Je hoeft niet op de volgende dag te wachten om je perspectief van vandaag te veranderen. Schrijf vijf dingen op waar je dankbaar voor bent in je leven.

Voeg niet nog meer taken toe aan je to-do lijst
Dit is niet de dag om meer taken aan je lijstje toe te voegen. Het is OK als je nee zegt tegen extra werk als je de keuze hebt om dat te doen. Geef jezelf een pauze. Stress kan je uitputten en leiden tot een burn-out. Zorg goed voor jezelf en doe alleen taken die prioriteit hebben met inbegrip van goed eten en het nemen van pauzes.

Plan een mini-vakantie
Dit kan van alles zijn. Van het doen van ontspanningstechnieken in het park tot lekker een weekend weg naar het strand. Plaats een foto van het strand op een screensaver. Beeld je in dat je lekker ligt te rusten op het strand in de warme zon. Porbeer het plaatje zo gedetailleerd mogelijk te krijgen. Dit werkt vaak al ontspannend.

Controleer jouw denken
Een slechte dag hebben betekent vaak dat alles fout gaat. Weet dat je de wereld ziet door een “slechte dag” bril. Het is te gemakkelijk om de goede dingen van de dag over het hoofd te zien als je een slecht humeur hebt. Denk aan de lieve knuffel van je partner die je vandaag kreeg. Of de glimlach en dank van de collega waar je een kop koffie voor hebt gehaald. Probeer niet alles op één hoop te gooien en het te bestempelen als een slechte dag. Er moeten positieve dingen tussen zitten op zo’n dag.

Vat het niet te persoonlijk op
Dit is belangrijk om te onthouden wanneer je zo’n slechte dag hebt. Zoals ik al eerder zei, je staat niet op iemands slechte dag commissie lijst. Verander je denken van slachtoffer naar iemand die de teugels van de dag weer in handen krijgt. Het gaat niet alleen om jou. Doe iets voor een ander en let op hoe je houding verandert. Jij hebt de sleutel in handen om de stress te verminderen door je slechte dag opnieuw te beginnen. Begin de dag stressvrij door de dag opnieuw te beginnen.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen? Begin Je Dag Opnieuw!
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)