Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Door Blijer En Gelukkiger Op Je Werk te zijn?

stress verminderen blij gelukkig werk 300x218 Stress Verminderen Door Blijer En Gelukkiger Op Je Werk te zijn? Stress verminderen kun je ook doen door blijer op je werk te zijn. Hieronder staan 5 manieren hoe je blijer en gelukkiger op het werk kan zijn.

Focus op “mogen” in plaats van op “moeten”
Als je richting je werk rijdt, focus dan op mogen in plaats van op moeten. Besef dat als je dankbaar bent, dat je dan niets meer moet. Je mag naar je werk gaan, terwijl zo veel mensen werkloos thuis zitten. Dankbaarheid kan je lichaam en je hersenen overstromen met emoties, dat je opheft en je energie geeft in plaats dat stress je uitput.

Verwacht niet van je baas, collega’s en klanten om je gelukkig te maken
Het realiseren van geluk is een werk dat je binnen in je zelf moet realiseren. Ons geluk heeft veel minder te maken met externe factoren en veel meer te maken met wat binnen in ons is. De manier waarop we denken over ons werk, voelen over ons werk en hoe we omgaan met ons werk, heeft invloed op ons geluk en blijdschap op het werk. Bijvoorbeeld, door jezelf aan het lachen te maken produceer je meer serotonine in de hersenen, waardoor je blijer en gelukkiger wordt. Je zult ook gelukkiger zijn, als je richt op wat je kan geven in plaats van wat je kan nemen.

De manier waarop we denken over ons werk, voelen over ons werk en hoe we omgaan met ons werk, heeft invloed op ons geluk en blijdschap op het werk.

Ga niet op zoek naar geluk
Ironisch genoeg moet je niet op zoek gaan naar geluk, om gelukkiger te worden. In plaats daarvan deel je talenten en krachten en besluit om met passie te werken en geluk zal jou vinden. Uit onderzoek blijkt dat mensen het meest energiek zijn, als ze hun sterke punten gebruiken voor een groter doel dan zichzelf. Wat je werk ook is, besluit om passie er in te brengen en vindt er zingeving in. Er zijn buschauffeurs, makelaars, conciërges en fastfood medewerkers die meer gepassioneerd zijn over hun werk en gelukkiger zijn dan sommige professionele voetballers die miljoenen euro’s verdienen. Elke baan kan je afmatten en oud maken als je het toelaat, maar zingeving en passie kan je fris houden en je gelukkiger maken.

Bouw goede relaties op
Hoewel we niet afhankelijk moeten zijn van anderen om ons gelukkig te maken, kan het bouwen van goede  relaties op het werk je gelukkiger maken. Dus in plaats te verwachten dat anderen je gelukkig maken, ga je zelf proactief aan de slag om positieve relaties op te bouwen, die je betrokkenheid, productiviteit en geluk vergroten. Kijk naar manieren hoe je betere relaties op je werk kan bewerkstelligen.

Door bovenstaande tips toe te passen zal je stress verminderen en je zult gelukkiger en blijer zijn op je werk.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Door Blijer En Gelukkiger Op Je Werk te zijn?
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)