Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Door De Manier Hoe Je Tegen Stress Aankijkt

golven stress verminderen 300x199 Stress Verminderen Door De Manier Hoe Je Tegen Stress AankijktDit korte verhaal kan je misschien helpen om stress verminderen te bevorderen. Stress is net als de golven van de zee die je elke dag overspoelen. Hoe je er mee omgaat kan een vroege dood, eindeloze werk en frustratie voor je betekenen of bewondering en avontuur. Waar kies je voor?

 Dit is een verhaal over jouw mogelijkheden en over de golven van stress.

 Wij zelf hebben de controle over ons eigen perspectief en onze acties. Elke gebeurtenis wordt opgeslagen in onze gedachten als we ervoor kiezen om het op te slaan. Hieruit komt angst, focus of humor voort. Jij kiest dit voor jezelf. Hier is een kort verhaaltje om je onderwijs te geven in een stressvrij leven:

Wij zelf hebben de controle over ons eigen perspectief en onze acties.

Alle mensen van een eiland waren verzameld op het ceremoniële terrein aan de oever van de grote oceaan. De golven waren sterker dan ooit tevoren. Ze waren groter en sneller en crashte harder en verder landinwaarts. De mensen waren geschokt en wisten niet wat ze moesten doen. Sommigen waren in paniek en in angst.

 Er waren 3 mannen die de moed hadden om een oplossing te vinden.

 De eerste man was sterk. Hij gebruikte zijn kracht en moed om op te staan tegen de golven, in een poging de golven terug te slaan met zijn blote handen. Helaas, de golven waren te sterk en hij werd al gauw moe. De golven spoelden hem weg en hij verdronk.

De tweede had deze aanpak gezien. Hij koos ervoor om een barrière te bouwen. Hij bouwde een grote muur van gekapte bomen langs de kust. Al snel hield de muur het niet meer door de continue van golven en werd deze muur ook weggespoeld.

De derde man was rustig aan het nadenken. De mensen vroegen zich af waarom hij geen actie ondernam zoals de eerste, of begon te bouwen als de tweede, maar in plaats daarvan bleef hij rustig en dacht na zonder te spreken.

 Uiteindelijk ging de derde man erop uit en produceerde een stuk hout uit het bos. Niet de grote bomen zoals de tweede man, maar slechts één specifiek stuk, die hij sneed in een lange platte bord. Deze bord legde hij in het water. De mensen probeerden hem te stoppen, want ze dachten dat hij ook verloren zou gaan als de eerste man.

Hij zag de golven niet iets om tegen te vechten, maar het te gebruiken voor hun eigen voordeel en voor hun vermaak.

Op dat moment onthulde hij zijn plan door zijn acties. Hij stond op het bord en surfte heen en weer over de golven. Hij gebruikte de energie en de kracht van de golven om de mensen te entertainen. De mensen vonden dit heel slim. De mensen zagen dat hij de golven niet alleen zag als iets angstig en ontzagwekkend, maar hij zag de golven ook als ontzagwekkend en verwondering. Niet iets om tegen te vechten, maar het te gebruiken voor hun eigen voordeel en voor hun vermaak.

 Doordat hij dit had gedaan, hebben ze hem tot koning gemaakt.

 Dit is de vraag:

Wil je een automatische manier van denken hebben, dat jouw denken in een staat van bewustzijn brengt op dezelfde manier als het denken van de koning?

 Of blijf je hard strijden en werken en zie je jezelf of jouw barrières van bescherming wegspoelen net zoals het gebeurde bij de andere twee dwaze en koppige mannen?

Je kan ervoor kiezen om te handelen en te reageren op een manier dat stress verminderen bevordert en je grote beloningen kan opleveren. Het is jouw keuze. Jij beslist.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Door De Manier Hoe Je Tegen Stress Aankijkt
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)