Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Door Frustratie Verminderen

stress verminderen frustratie 232x300 Stress Verminderen Door Frustratie Verminderen

Frustratie veroorzaakt veel stress bij mensen. Door beter om te gaan met frustratie kan je de stress verminderen. Frustratie gebeurt van tijd tot tijd, maar het is belangrijk dat je positief blijft praten. Anders kun je diegenen die je het meest lief hebt pijn doen.

Frustratie is een normale reactie als je wordt gekwetst, bedreigd, of als je niet in staat bent om te voorzien in je behoeften. Echter hoe je deze frustratie uit, kan stress veroorzaken in je eigen leven en in het leven van anderen.

Meestal wordt de manier waarop we omgaan met frustratie gevormd op zeer jonge leeftijd. Zo kunnen we bijvoorbeeld de reactie van onze ouders gaan spiegelen. Of we reageren op basis van onze levenservaring. Als frustratie problemen oplevert in je leven, dan is het tijd om je denken te veranderen en hoe je reageert op gefrustreerde situaties. Ongezonde manieren van omgaan met frustratie kan leiden tot gezondheidsproblemen en zelfs relatieproblemen met anderen. Als je beter kunt omgaan met je frustratie zal de stress verminderen in je leven.

Hoe kan je effectief omgaan met frustratie?

Veel mensen reageren op frustratie door boos te worden, op te geven, of door zelfdestructief gedrag zoals het ongezond gebruik van alcohol, drugs, of sigaretten. Door een aantal tips kun je op een positieve manier omgaan met frustratie en het uiten van je frustratie.

Hieronder staan een aantal stressmanagement technieken. Deze tips kunnen jouw frustratie en stress verminderen in je dagelijks leven en zal je in staat zijn om geduldig en rustig te reageren:

1 Heb respect iedereen. Je moet respect hebben voor alle mensen, zelfs als ze een andere mening hebben dan jou. Iedereen heeft recht op zijn of haar eigen mening en je verspilt kostbare tijd door te frustreren door alle verschillende meningen.

2 Je moet een duidelijk besef hebben voor je eigen behoeften, gedachten en gevoelens. Ontdek wie je bent als persoon in plaats van het nabootsen van andermans meningen en gedachten.

3 Zoek uit wat het belangrijkste is. Met andere woorden is de frustratie doordat er niet wordt voorzien in je basisbehoeften of is het iets wat niet belangrijk is? Wat weerhoudt jou om te worden voorzien in deze behoefte?

4 Wees je ervan bewust wat je wel en wat je niet kan controleren. Sommige oorzaken van frustratie staan buiten jouw macht en is het verspilde energie als je hierover gaat frustreren.

5 Wees een positieve prater. Wees in staat om jouw eigen grenzen aan te geven in alle rust en respect zonder schuldgevoel of schaamte. Dus zonder stemverheffing of schelden. In plaats daarvan leer zo te spreken dat je wordt voorzien in je persoonlijke behoeften.

6 Vermijd het verantwoordelijkheidsgevoel voor het gedrag van anderen. Iedereen heeft een vrije wil en ja kan niet iemand dwingen om iets te doen. Mensen maken hun eigen beslissingen en een redelijke volwassene zal de verantwoordelijkheid voor hun eigen daden nemen. Denk eraan: alleen jij kan je eigen acties controleren en niemand kan je iets laten doen tegen je zin in.

7 Bepaal de oorzaak. Door het identificeren van de oorzaak van je pijn en frustratie zonder te beschuldigen, kom je uit de greep van frustratie.

8 Realiseer je dat frustratie niet altijd een slechte zaak is. Soms kan frustratie dienen als een motivatie om te veranderen als bepaalde problemen in je leven je weerhouden van het bereiken van je doelen.

9 Accepteer de werkelijkheid. Als de frustratie voorkomt uit een omstandigheid buiten je macht, dan is het tijd om de realiteit van het leven te accepteren. Het leren om de dingen te nemen zoals ze zijn, zal je een gelukkiger en een meer tevreden mens maken. Wanneer je de frustrerende situatie niet kunt controleren, zoals vastzitten in de file, kunnen ontspanningstechnieken en ademhalingstechnieken erg effectief zijn.

Frustratie kan een normaal en rustig persoon veranderen in een irrationeel en boos persoon. Frustratie kan je stoppen om actie te ondernemen. Weet dat je frustratie niet volledig kunt elimineren uit je leven, maar je kan wel bepalen het jou beïnvloedt. Past bovenstaande stressmanagement technieken toe en de stress zal verminderen in je leven.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Door Frustratie Verminderen
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Een reactie op “Stress Verminderen Door Frustratie Verminderen”

Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)