Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Door Goed Te Huilen

huilen stress verminderen Stress Verminderen Door Goed Te Huilen

Er is een natuurlijke lichaamsfunctie die helpt bij stress, maar helaas is het iets wat je waarschijnlijk ontmoedigd is om te doen. Net zoals transpiratie een natuurlijke functioneren van het lichaam is tegen oververhitting, zo is huilen de natuurlijke lichaamsfunctie om stress, angst en andere opgestapelde emoties te verlichten. Sta jezelf toe om te huilen!

Vanaf zeer jonge leeftijd hebben de meesten van ons te horen gekregen om niet te huilen. “Niet huilen! Stop nu met huilen.” Als je huilt, wordt je beschouwd als een zwak persoon. In sommige culturen wordt het beschouwd als onwaardig, maar weet nu dat huilen een natuurlijke manier is om stress te verminderen.

Soms heb je geen keus. Je lichaam overstijgt de drang om huilen te onderdrukken en je kan het huilen niet meer tegenhouden. Wanneer je jouw tranen tegenhoudt,versterk je alleen maar de emoties of stress, dat je lichaam probeert vrij te geven door middel van huilen.

Een studie van een Universiteit in Amerika ontdekten dat de chemische stoffen die worden opgebouwd in je lichaam als je onder emotionele stress staat, kan worden verwijderd via jouw tranen. Stress dat niet wordt vrijgegeven, kan het risico voor hartaanvallen verhogen en beschadiging bezorgen aan bepaalde gebieden van je hersenen. Dus je menselijk vermogen om te huilen is niet alleen therapeutisch, maar kan zelfs worden beschouwd als een overlevingstactiek.

Ja, er zijn momenten waarop het acceptabel is om te huilen. Je kunt tranen van vreugde huilen toch? Je kunt huilen bij bruiloften, examenfeesten of geboorten. Je kunt zelfs huilen van het lachen. Dus waarom probeer je het huilen tegen te houden, terwijl het echt nodig is om je tranen te laten gaan. Natuurlijk stress verminderen is echt de beste van alle opties.

Dus waarom probeer je het huilen tegen te houden, terwijl het echt nodig is om je tranen te laten gaan. Natuurlijk stress verminderen is echt de beste van alle opties.

Soorten Tranen
Er zijn drie typen tranen die geproduceerd worden door de traanklier in het oog.

Constante of basale tranen
Houd het oog oppervlak permanent vochtig en beschermd. Het bevat water, lipiden of vetten, eiwitten en stoffen die beschermen tegen infectie.

Reflex tranen
Bevat een vergelijkbare samenstelling, geproduceerd als reactie op irriterende stoffen of vreemde voorwerpen.

Emotionele tranen
Bevat een andere samenstelling en bevat enkefaline. Dit is een endorfine en een natuurlijke pijnstiller. Emotionele tranen bevatten hogere concentraties van eiwitten, mangaan en de hormoon prolactine dat wordt geproduceerd in stresssituaties zoals gevaar of opwinding.

Het is meergeoorloofd dat vrouwen huilen dan mannen. Dit is niet helemaal eerlijk, maar het is de waarheid. Vrouwen kunnen meestal makkelijker hun tranen vrij laten lopen dan mannen, want dit is geaccepteerd. Mannen vinden zelden zelf dat het aanvaardbaar is om te huilen of dat andere mannen huilen.  De meeste mannen vinden huilen geen optie, maar ze moeten hun harnas afdoen en zichzelf toelaten om te huilen.

Huilen kan de stress verminderen als je het echt helemaal toe laat. Laat de tranen goed opwellen in je ogen, of laat ze langs je wangen rollen, of breek uit in een volledige snik. Kies een plek waar je niet kan worden gestoord en heb een goede huilbui. Natuurlijk zal je de bijwerkingen van huilen ervaren zoals opgezwollen ogen en een loopneus. Vergeet daarom niet om een koude kompres te gebruiken om de zwelling rond je ogen te controleren. Een koude natte doek gedrukt tegen je ogen is goed genoeg. Als je geen gebruik maakt van een koude kompres, kunnen je ogen urenlang opgezwollen blijven.

Huilen kan de stress verminderen als je het echt helemaal toe laat. Laat de tranen goed opwellen in je ogen, of laat ze langs je wangen rollen, of breek uit in een volledige snik.

Na een grondige huilbui zal je je beter voelen. Een studie liet zien dat bijna iedereen zich beter voelt na een huilbui. Verder liet deze studie zien dat de persoonlijkheid een grote invloed heeft op hoe vaak we huilen.

Soms helpt huilen om je denken te verhelderen en kan zelfs helpen dat je beter kan nadenken dan als je deze stressvolle emoties binnen houdt.

Huilen is misschien niet het antwoord voor iedereen die met stress te kampen heeft, maar het laatste onderzoek geeft aan dat het zeer effectief is in het stimuleren van het lichaam om te genezen en het verbetert de stemming van 88,8% van degenen die huilen. Slechts 8,4% van de proefpersonen melden dat ze zich erger voelden na het huilen. Onderzoekers geven aan dat huilen zo gunstig is, dat huilen moet worden gestimuleerd voor mensen die het moeilijk vinden om hun tranen te laten lopen. Ik wens je een goede huilbui toe om je stress te verminderen!

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Door Goed Te Huilen
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Een reactie op “Stress Verminderen Door Goed Te Huilen”

Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)