Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen door Grip te Krijgen op je Boosheid: 5 Tips

stress verminderen boosheid 300x210 Stress Verminderen door Grip te Krijgen op je Boosheid: 5 Tips

Je kunt veel stress verminderen door grip te krijgen op je boosheid. Er zijn veel mensen in de wereld die boos zijn door alle negatieve dingen die ze hebben meegemaakt in het leven. Boosheid kan een destructieve emotie zijn als het ons leven gaat beheersen. Door vast te houden aan boosheid kan het stress, depressie en gezondheidsproblemen veroorzaken. Hieronder staan enkele stressmanagement tips  die je zal helpen om beter met je boosheid om te kunnen gaan en zal het de stress verminderen.

Geef jezelf 15 minuten en onderneem dan actie
Woede is een natuurlijke en aanvaardbare emotie voor een bepaalde periode van tijd. Jezelf toestaan om boos te voelen is gezond. De stressmanagement truc is om het te voelen, het uit te werken, diep adem te halen en de situatie aan te pakken. Hoe kun je omgaan met datgene wat is gebeurd? Welke stappen kun je nemen om de dingen juist te doen en verder te gaan?

Besteed voor een “moment” aandacht aan de situatie en laat het dan los
Heb je ooit terug gekeken op een situatie waar je boos over was en lachte? De les hierin is dat je leert relativeren. Als je boos bent kan je kiezen om het te laten gaan of om het te vertellen tegen iedereen over datgene wat je hebt ervaren. Door het te relativeren kan je het loslaten en hoef je jouw vrienden en familie niet te belasten met jouw ervaring.

Vergeven is gezond en het zorgt ervoor dat je de baggage die je meedraagt loslaat.

Leer te vergeven
Vergeven is gezond en het zorgt ervoor dat je de baggage die je meedraagt loslaat. Wat een zegen is het als je leert om te vergeven. Je zal beter en lichter voelen doordat je de moed hebt om menselijke zwakheid te accepteren. Al te vaak koesteren we een wrok die alleen leidt tot negatieve energie. Waarom bezoedelen we ons denken met vijandige woorden en zware en kwetsende gevoelens? Laat deze negatieve emotie los en het zal de stress verminderen.

Denk na voor je spreekt
Een goede stressmanagement methode is om te kijken of de woorden door vier poorten kan komen. De eerste poort vraag je jezelf af:”Zijn deze woorden waar?” Als dat zo is, dan kan je naar de volgende poort gaan. Als het niet zo is dan moeten je jouw woorden terugnemen. Bij de tweede poort vraag je jezelf af:”Zijn ze noodzakelijk?” Bij de derde poort vraag je jezelf af:”Zijn ze nuttig?” en bij de vierde poort vraag je jezelf af:”Zijn ze vriendelijk? Als het antwoord op één van deze poorten nee is, dan mag datgene niet worden uitgesproken wat je wilde zeggen.

Loop weg van energievreters en negatieve mensen
Tenzij je een soort van superkrachtige beschermende krachtveld hebt, doe jezelf een plezier en loop weg van mensen die al je postieve energie opzuigen. Als je niet weg kan lopen, zorg er dan voor dat je positieve energie er tegenover stelt. Het is namelijk makkelijker om iemand naar beneden te trekken dan iemand naar boven te trekken. Omring je met positieve mensen.

Volg bovenstaande stressmanagement tips en je zult een veel beter stressvrij leven leiden.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen door Grip te Krijgen op je Boosheid: 5 Tips
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Een reactie op “Stress Verminderen door Grip te Krijgen op je Boosheid: 5 Tips”

Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)