Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Door Het Aanpakken Van Je Paniekaanvallen en Angsten

stress verminderen paniekaanval angststoornis 300x200 Stress Verminderen Door Het Aanpakken Van Je Paniekaanvallen en AngstenHoe kun je stress verminderen door het aanpakken van je paniekaanvallen en angsten? De meesten van ons hebben het wel eens meegemaakt, gevoeld en  kunnen het zelfs op dit moment ondergaan. Angst is een krachtige emotie, dat een ongelooflijk effect kan hebben op ons welzijn. Het is een effect dat verstrekkende gevolgen kan hebben. Dit geldt ook voor paniekaanvallen, die een punt van een stoornis kunnen bereiken.

Onder de vele geneesmiddelen die geschikt zijn voor angststoornissen en verbonden is aan het paniek-syndroom, is het cognitieve gedragstherapie. Dit houdt in dat je leert om jezelf af te scheiden van de fysieke reactie en dat je meer een soort van emotieloze toeschouwer wordt. Een truc die veel doet aan het verminderen van de mate van intensiteit als gevolg van de paniekaanval. Het bereiken van deze punt is inderdaad een mijlpaal op weg naar het leren hoe je effectief je constante stress kan managen. Het is namelijk zo dat angsten over het algemeen de triggers van paniek zijn.

Het is een feit dat één van de vele manieren om angst gerelateerde paniekstoornissen te controleren is, door met jezelf positieve zelfgesprekken te hebben wanneer het zich voordoet. Dit benadrukt het feit dat een stroom van positieve gedachten  voorafgaand aan een paniekaanval, sterk het effect en de herhaling ervan kan minimaliseren. Het is goed om te onthouden dat paniekaanvallen niet fysiek schadelijk zijn en zal verdwijnen met de tijd.

positieve zelfgesprekken is een goede manier om je angst gerelateerde paniekstoornissen te controleren

Als je zenuwachtig wordt tijdens een paniekaanval, kan die de aandoening alleen maar verergeren. Diepe ademhalingsoefeningen die je zenuwen  ontspannen kan een enorme pluspunt zijn.

De manier van behandeling van zowel angst en paniek gerelateerde aandoeningen richt zich op twee dingen. Eerst en vooral is het leren hoe je paniekaanvallen kan voorkomen en ten tweede leer je controle te krijgen over de aanval wanneer het zich voordoet. Studies geven aan dat als je weerstand probeert te bieden aan de paniekaanvallen, het alleen maar verergert. Het is dus aan te raden om de aanval te accepteren wanneer het gebeurt en daarnaast goede controle maatregelen te nemen. De kern om controle te krijgen over je angst en paniekstoornis ligt dan ook in het leren hoe je om moet gaan met  je gedachten, de stress in je leven en de daaruit voortvloeiende lichamelijke reacties.

Studies geven aan dat als je weerstand probeert te bieden aan de paniekaanvallen, het alleen maar verergert.

Dit geeft je een mooie gelegenheid om voor altijd te ontdoen van je paniekstoornissen. Dit kan wellicht betekenen dat je veranderingen aan moet brengen in je levensstijl, wil je de hoeveelheid stress in je leven verminderen. Leren om zelfvertrouwen te krijgen en minder zorgen te maken is een goede start om elk aspect van je leven onder controle te krijgen. Dit zal ook je gevoel van eigenwaarde verbeteren.

Wanneer  je de kunst leert om met stress, angststoornissen en paniekaanvallen om te gaan, dan zullen zij geen obstakels meer zijn voor je leven. En zal je in staat zijn om maximaal te leven zonder de eindeloze angsten. Het beoefenen van de verschillende activiteiten, zoals ontspanning en positieve zelfspraak zal uiteindelijk maken dat paniekaanvallen minder impact hebben op je leven.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Door Het Aanpakken Van Je Paniekaanvallen en Angsten
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)