Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Door Het Aanpakken Van Je Uitstelgedrag

stress verminderen uitstelgedrag 300x199 Stress Verminderen Door Het Aanpakken Van Je UitstelgedragUitstelgedrag kan zoveel stress geven. Stress verminderen kun je onder andere doen door je uitstelgedrag aan te pakken. Waarom stel je dingen uit tot morgen, wat je vandaag kan doen? Dit artikel gaat er over hoe je jouw uitstelgedrag kunt doorbreken.

Het afmaken van een project kan een groet gevoel van voldoening geven. Je gaat achterover zitten, lacht en je geniet van je eindproduct voor je. Een gevoel van voldoening en innerlijke trots overvalt je, wanneer je de actiepunten kunt afstrepen. Maar het is niet altijd even gemakkelijk. Soms kan het enthousiasme van het starten van een nieuw project snel wegvallen als je bij stap twee bent. Het is alsof het starten van een nieuwe doel afloopt met een sisser.

Afmaken is een zeer belangrijk onderdeel bij het werken aan een project of doelstelling. Te veel taken die nog moeten worden gedaan, kan ertoe leiden dat je niet meer gefocust bent. Heb je wel eens achter je bureau gezeten om aan het werk te gaan en je niet weet waar je moet beginnen? Laten we eens kijken welke vaardigheden je moet hebben om uitstelgedrag te voorkomen, zodat je jouw doelen kan voltooien.

Het is zo simpel om dingen uit te stellen tot morgen, wat je vandaag eigenlijk kunt doen. Slechts met één excuus is dit gerealiseerd.

Wees je bewust van de openstaande taken die je nog moet doen. Nieuwe ideeën en plannen motiveren ons om een opdracht te voltooien. Maar als je te veel openstaande taken hebt, dan kan de oude projecten je naar beneden trekken. Schrijf een lijst van openstaande projecten in je notitieblok of op grote kleverige papiertjes. Vergelijk je dagelijkse to-do-list met je lijst van belangrijkste projecten. Dit is een geweldige manier om focus te krijgen op je plannen.

Soms kan een creatieve geest zichzelf saboteren door afleiding. Een trigger kan zijn als je gaat denken aan nieuwe ideeën, terwijl je nog bezig bent om een idee uit te werken. Je moet zeker niet je creativiteit stoppen, maar je wilt ook niet worden afgeleid. Een truc hiervoor is om je to-do-list voor je te houden en schrijf de creatieve gedachte op deze lijst en ga vervolgens weer aan het werk aan je huidige project.

 Stel het niet uit. Uitstel gedrag is de meest voorkomende uiting van verzet, want het is zo gemakkelijk. Het is zo simpel om dingen uit te stellen tot morgen, wat je vandaag eigenlijk kunt doen. Slechts met één excuus is dit gerealiseerd.

Probeer deze oefening om je uitstelgedrag te verslaan. Neem een stuk papier en schrijf de redenen op waarom je een project of een taak nog niet hebt gedaan. Heb je alle gereedschap en instrumenten in je bezit, die nodig zijn om het af te maken? Is je lijst gevuld met excuses waarom je het niet hebt voltooid of zijn er geldige redenen waarom het werk niet af is? Schrijf nu de redenen waarom je het project of taak nog wilt afmaken. Probeer helder te krijgen waar je staat, zodat je het einde kan zien.

Schrijf de redenen op waarom je het project of taak wilt afmaken.

Controleer wat je hebt opgeschreven met je doelstellingen. Is dit nog steeds relevant om je doelstellingen te behalen? Evalueer eerlijk waar je staat en ontwerp een plan hoe je dingen gaat afronden. Hak het project in kleinere stukjes, mocht dat nodig zijn.

Doe het gewoon. Je hebt projecten en doelen opgesteld en nu ben je klaar om je plannen te verwezenlijken. Je hebt een lijst met de redenen waarom je het doel wilt voltooien en het is nu tijd om actie te ondernemen. Met deze tips kan je breken met de gewoonte van uitstellen en je doelen behalen. Als je dit doet zal je veel stress verminderen in je leven.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Door Het Aanpakken Van Je Uitstelgedrag
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)