Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Door Het Stellen Van Doelen

stress verminderen doelen stellen 300x225 Stress Verminderen Door Het Stellen Van DoelenDagelijkse stress kan het gevolg zijn van een levensstijl die niet overeenstemming zijn met onze waarden of dat onze focus wordt geleid in de verkeerde richting. Stress verminderen door het stellen van doelen is daarom belangrijk. Zonder doelstellingen, zal er geen passie, richting of drive zijn in het leven. Als je doelen te vaag zijn, zal je meer moeite hebben  op je reis dan wanneer je allereerst goed voorbereid bent.

Het plannen van doelen
De planningsfase is de belangrijkste fase als het gaat om het bereiken van je doelen. Planning kan makkelijk of moeilijk voor je zijn, maar als je niet gaat plannen zal het einddoel misschien niet eens bestaan.

Hoewel het belangrijk is om een systeem te gebruiken die bij jou past, zijn er enkele eenvoudige manieren hoe je doelen kan stellen die je kan gebruiken om je planning te vergemakkelijken.

Doe je voordeel met de volgende tips voor het vinden van duidelijkheid in je doelen:

1. Bepaal wat je wilt
Het maakt niet uit of je doel groot of klein is, maar beslis wat je wilt. Hoeveel geld wil je hebben? Hoeveel gewicht wil je verliezen? Als je succes wilt hebben, hoe wil je jouw kijk op succes beschrijven?

Planning kan makkelijk of moeilijk voor je zijn, maar als je niet gaat plannen zal het einddoel misschien niet eens bestaan.

2. Wees specifiek
Wees gedetailleerd als je elk deel van je doel wilt ontwikkelen. In plaats van een doel als “Ik wil beter zijn in sport,” overweeg een doel als “Ik wil uitzonderlijk goed presteren in het voetbal, zodat ik het eerste team van de plaatselijke vereniging kan behalen. Gewoon “beter” in sport zijn is te vaag. Er zijn dan te veel opties en mogelijkheden, zodat jouw denken zich niet kan focussen op een bepaalde route naar je doel.

3. Schrijf het op
Schrijf je ideeën en beslissingen op. Het maakt niet uit of je pen en papier, een computer, of zelfs je smartphone hiervoor gebruikt. Wat belangrijk is dat je op deze manier grote hoeveelheid informatie bij kan houden in plaats van te proberen om alles te onthouden. Immers, doelen worden pas echt, als je ze duidelijk voor je ziet.

4. Breek je doel in stappen
Als je een goede doel hebt, zal het hanteerbaar zijn als je dit doel in kleinere stukken hakt. Kleinere stukken zullen je doel minder complex doen lijken. Verder is het ook gemakkelijker om je doel te bereiken als je mini-doelen voor jezelf stelt, in plaats dat je één grote prestatie moet neerzetten.

5. Herhaal dit proces
Als je eenmaal een goed systeem hebt gevonden, is het tijd om het proces te herhalen. Verduidelijk je andere doelen die je wilt bereiken. Wees niet bang om je tijd te nemen om erachter te komen wat je wilt. Op een gegeven moment moet je uiteindelijk van je gedachten overgaan naar actie ondernemen. Zorg er wel voor dat je handelt naar wat het meest belangrijk voor je is!

Zodra je een duidelijk doel voor ogen hebt, is het tijd om snel actie te ondernemen om het te verwezenlijken.

Je hebt bijvoorbeeld als doel dat je ‘meer tijd wilt doorbrengen met je gezin’. Dit is te vaag. Maak een lijst van specifieke familie-activiteiten die je samen wilt gaan doen en maak dan lijsten in details hoe je deze doelstellingen wilt verwezenlijken.

Wacht niet op een dag
Enkele redenen waarom mensen de neiging hebben om hun doelen te vaag opstellen is dat ze eigenlijk bang zijn voor de verwezenlijking ervan. Dit is echt waar!

Immers, is het een stuk makkelijker om je doelen uit te stellen en niets te doen, dan om actie te ondernemen om dit te bereiken. Maar wat heb je aan een doel dat alleen op papier staat?

Zodra je een duidelijk doel voor ogen hebt, is het tijd om snel actie te ondernemen om het te verwezenlijken. Wacht niet op een dag om je doelen te bereiken. Er is geen tijd als het nu…Zo kom in beweging. Door deze tips te volgen kan je aanzienlijk stress verminderen in je leven!

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Door Het Stellen Van Doelen
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)