Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Door Het Vinden Van Je Eigen Persoonlijke Stress Definitie

stress verminderen definitie 300x214 Stress Verminderen Door Het Vinden Van Je Eigen Persoonlijke Stress DefinitieStress is nooit gemakkelijk te definiëren. Men denkt bij stress verminderen vaak aan een standaard definitie. Deze standaard definitie van stress zal hen dan moeten voorzien van de stress management en stress antwoorden die ze nodig hebben. Dit is echter niet zo. Stress is veel moeilijker te begrijpen en te definiëren dan dit alleen.

Probeer deze krachtige definitie experiment
Laten we eens kijken hoe moeilijk het kan zijn om de term stress te definiëren. Probeer deze definitie experiment en kijk wat er uit komt. Dus gebruik de onderstaande stappen en zorg ervoor dat je goed luistert naar wat de mensen die je ondervraagt, te zeggen hebben over het definiëren van stress.

Stap één
Ten eerste, kies vijf mensen die je kent. Vraag hen dan of ze een algemene definitie kunnen geven voor de term stress. Als zij gaan antwoorden, schrijf dan op wat ze zeggen. Je zult je misschien realiseren dat iedereen dezelfde woorden gebruikt, maar dat elke definitie verschilt per persoon.

Stap twee
Ten tweede, vraag elke persoon wat het woord stress voor hen persoonlijk betekent. De taal en woorden zullen verder veranderen als iedereen de term betrekt op hun persoonlijke ervaringen en situaties. Nogmaals, schrijf op wat iedereen te zeggen heeft en je zult merken dat de definities weer veranderen. Hun woorden en hun definities zullen meer emotioneel geladen zijn naarmate ze meer persoonlijk zijn.

Stap drie
Ten derde, vraag iedereen om deze laatste stap te doen. Vraag beleefd dat ze deze twee zinnen gaan afronden. Stress laat me voelen dat ik (……). Ik voel me gestrest als (……). Schrijf ook hier op wat iedereen te zeggen heeft. Je zult meer woorden horen als: onder druk, bezorgd, angstig, belast, gespannen, lastig gevallen, overbelast, burn-out, enz. Je hoort nu van de mensen wat hun eigen, persoonlijke, emotionele en unieke definitie van stress is.

Weet dat één definitie van stress niet voldoende is voor iedereen. Ieder persoon ervaart stress altijd op hun eigen en persoonlijke manier.

Onthoud dit van definities
Nu heb je een lange lijst van woorden en meerdere definities van stress. En dat is slechts van vijf mensen. Wat ontdek je nu je al deze verschillende definities naast elkaar legt? Weet dat één definitie van stress niet voldoende is voor iedereen. Ieder persoon ervaart stress altijd op hun eigen en persoonlijke manier. Net als alle stress management technieken waar je gebruik van maakt, moet het passen bij je eigen persoonlijke behoeften.

Jouw eigen persoonlijke definitie van stress
Dus gebruik elke standaard definitie van stress slechts als richtlijn. Wat nog belangrijker is, volg de drie bovenstaande stappen die we zojuist hebben besproken. Ontdek op deze manier wat je eigen persoonlijke definitie van stress is. Deze persoonlijke definitie van stress zal van meer waarde voor je zijn, dan een standaard definitie.

Je zult je eigen stress meer begrijpen
Wanneer je jouw eigen persoonlijke definitie van stress hebt ontwikkelt, zul je zo veel meer over jezelf begrijpen.  Je zult ook meer begrijpen over hoe je om moet gaan met de stress die je ervaart en daardoor kun je beter stress verminderen. Dus, wat is je eigen definitie van stress?

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Door Het Vinden Van Je Eigen Persoonlijke Stress Definitie
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)