Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Door Je Kantoor Op Te Ruimen

stress verminderen rommel vrij 300x198 Stress Verminderen Door Je Kantoor Op Te RuimenRommel kan stress veroorzaken. Je kunt stress verminderen door simpelweg een opgeruimd kantoor te hebben. Als je geen tijd neemt om je werkplek te organiseren, kan je kantoor al snel rommelig worden. Dit zou geen probleem zijn als het helpt om productiever te zijn en om stress te verminderen. We weten maar al te goed dat rommel een productiviteit killer is en de stres vermeerdert. In feite is het zo dat een rommelvrij kantoor een productieve kantoor is. Je zou in staat zijn om de dingen sneller te vinden en meer gedaan te krijgen zonder frustratie.

Je weet dat je een aantal dingen moet veranderen in jouw organisatiegewoonten, als je een blik werpt op de stapel papieren, dossiers en ander rommel in jouw kantoor. Zodra rommel jouw kantoor in beslag neemt, dan is het tijd om terug te vechten met een aantal rommelvrije tips.

Het creëren van een rommelvrije kantoor

Een rommelvrij kantoor begint met een verlangen om van de rommel af te komen
Besluit om elke ochtend 10 dingen weg te gooien, die als rommel kan worden beschouwd. Je kunt deze tip overal gebruiken – thuis, in de auto, of op het werk – en je zult van dag tot dag een groot verschil merken. Als je nog meer gemotiveerd bent, probeer dan 20 of meer dingen weg te gooien. Denk je eens in als je een half uur besteed om dit probleem te verhelpen.

Besluit om elke ochtend 10 dingen weg te gooien, die als rommel kan worden beschouwd.

Je  hebt ook een archiveringssysteem nodig voor je papierwerk
Papier zorgt vaak voor de ergste rommel. Als je een manier hebt gevonden hoe je om moet gaan met al het papierwerk, dan is het veel fijner om in je kantoor te werken. Het is namelijk zo simpel om je papierwerk in dozen of mappen te doen en het eruit te halen wanneer je het nodig hebt. Zodoende haal je de papieren van je bureau en zal de hele uitstraling van je ruimte positief veranderen.

 Leeg je vuilnisbak op z’n minst één keer per dag
Als je een schoonmaker of schoonmaakster op je kantoor hebt dan is dit misschien niet nodig. Zo niet, zorg ervoor dat je dit dan regelmatig doet. Verder is het handig om een voldoende grote prullenbak te hebben. Als je dit niet doet, dan zal je jouw vuilnis overal vinden. Niet alleen zal dit je afleiden, maar je zult er ook meer werk aan hebben dan wanneer je de prullenbak direct had geleegd.

Computer Rommelvrije Tips

Zorg ervoor dat je computer ook rommelvrij is
Het is namelijk gemakkelijk om alles op te slaan op je computer. Weet dat het ook telt als rommel, ook al is het virtueel. Verwijder alle ongebruikte pictogrammen op je bureaublad, leeg je prullenbak en zorg ervoor dat je computer controleert op virussen en dergelijke, zodat je computer vlot blijft. Als er virtuele rommel op je computer is, dan zal het je computer vertragen en je net zoveel afleiden als echte rommel in je kantoor.

Als er virtuele rommel op je computer is, dan zal het je computer vertragen en je net zoveel afleiden als echte rommel in je kantoor.

Een opgeruimd kantoor is daadwerkelijk een meer productiever kantoor en je zult aanzienlijk veel stress verminderen. Zorg ervoor dat je één van deze tips toepast, zodat je een rommelvrij kantoor kan blijven behouden. Het kan enige tijd en moeite kosten om je te ontdoen van de rommel en zo te houden, maar het werk zal ook de moeite waard zijn. Je voelt je namelijk beter, vindt dingen sneller en je krijgt een heleboel meer gedaan in minder tijd.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Door Je Kantoor Op Te Ruimen
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)