Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen door je Leven te Vereenvoudigen

stress verminderen leven vereenvoudigen Stress Verminderen door je Leven te VereenvoudigenAls je gestrest bent dan lijkt het alsof je geen moment van rust kunt vinden. Je weet niet hoe je de stress verminderen kunt. Als dit het geval is dan is het waarschijnlijk tijd om je leven te vereenvoudigen.

We maken ons leven vaak moeilijker dan het moet zijn. Dus door je leven minder druk te maken, worden veel dingen eenvoudiger en je stress zal verminderen. Plotseling zal het leven veel leuker en eenvoudiger zijn. Niet alles is even belangrijk. Dus wat is echt belangrijk? Hier zijn een paar manieren om te ontstressen in deze stressvolle tijden.

6 eenvoudige manieren om je leven te vergemakkelijken:

Bepaal wat belangrijk is
Niet alles is even belangrijk. Maak een lijst van alle activiteiten die je op dit moment hebt in je leven. Je moet kijken naar de eerste vier of vijf dingen en zorg ervoor dat je hier meer energie in steekt.

Het is de eerste vier of vijf dingen in je leven zoals je relatie, gezin en werk dat de meeste nadruk in je dagelijks leven moet gaan krijgen. Zodra je deze lijst hebt gemaakt, is het een heel stuk makkelijker om te zien waar het grootste deel van je tijd aan wordt besteed (en waar je het eigenlijk aan moet besteden).

Heroverweeg je verplichtingen
Vaak gaan we gewoon te veel verplichtingen aan. Je moet kijken naar de “extra’s” in je leven en stem ze af op de dingen die belangrijk voor je zijn. Als er verplichtingen zijn die geen betekenis toevoegen aan je leven, heroverweeg deze dingen opnieuw. Je kunt de stress verminderen in je leven door deze verplichtingen los te laten.

Zeg “nee”
We ervaren vaak stress doordat we geen nee kunnen zeggen tegen de mensen in ons leven. Nee zeggen tegen kinderen, familie, vrienden en zelfs tegen jouw baas is van belang. Het kan moeilijk zijn om nee te zeggen, maar het zal de moeite waard zijn. Je kan het verzoek ook delegeren aan een ander bekwaam persoon. Als je het moeilijk vindt om nee te zeggen, herinner jezelf dan dat je geen superman of supervrouw bent. Je kan onmogelijk de hele wereld op je schouders nemen!

Vereenvoudig jouw werk
Op jouw werk heb je waarschijnlijk een 10 pagina lange to-do lijst. Hierdoor kan je werkstress ervaren. In werkelijkheid zijn er dingen die niet zo belangrijk zijn en niet de moeite waard zijn. En ja, er zal een aantal dingen die je nooit af zult krijgen. Dat is niet erg! Accepteer dat feit en evalueer opnieuw jouw activiteiten om te bepalen wat echt essentieel is en doe de rest weg.

Betrek jouw gezin
Er is thuis net zoveel te doen als op het werk. Maak je gezin een team en betrek hen bij het huishouden. Zorg ervoor dat iedereen betrokken is in het doen van het huishouden zoals: de vuilnis buiten zetten, afstoffen en de afwas. Zo kun je afspreken dat elk gezinslid 20 dingen opruimt voor het slapen gaan. Op deze manier wordt het schoonmaken van het huis een stuk eenvoudiger en kan je meer tijd besteden om te ontspannen in plaats van zorgen te maken over elke kleine taak in en rondom het huis.

Ruim de rommel op
Thuis en op kantoor zijn waarschijnlijk heel veel dingen die een warboel maken van de ruimte. Alles moet een plaats kennen, zelfs als het in de prullenbak hoort! Wanneer je de rommel opruimt en de ruimte vrij maakt, zal je merken dat het schoonmaken, het vinden van dingen je dagelijks leven veel eenvoudiger maken en zal het de stress verminderen.

Zoals je ziet hoeft het vereenvoudigen van je leven niet moeilijk te zijn. Je hoeft alleen maar terug te gaan naar de basis en al het andere weg te doen. Een eenvoudiger leven hebbe,n zorgt voor een gelukkiger en een meer stressvrij leven. Dit is iets waar we allemaal naar kunnen streven en kunnen bereiken.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen door je Leven te Vereenvoudigen
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)