Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Door Je Sociale Contacten Op Te Zoeken

stress verminderen sociale isolement 300x240 Stress Verminderen Door Je Sociale Contacten Op Te ZoekenIn tijden van stress kan je de neiging hebben om jezelf te isoleren. Je hebt geen zin om mensen om je heen te hebben en je wilt hierdoor stress verminderen. Je blijft thuis en je zoekt de sociale contacten niet meer op. Dit is echter niet juist om te doen. Door thuis te blijven, geef je jezelf alleen maar nog meer tijd om over de gestreste situatie na te denken en dit geeft je nog meer stress. Je komt in een negatieve spiraal terecht hierdoor. In plaats dat je je beter voelt, voel je alleen maar ellendiger.  

Dit zijn juist momenten om af te spreken met vrienden, kennissen of buren. De mens is namelijk een sociaal wezen. Als je in een periode van stress of drukte zit, moet je dit niet gaan verwaarlozen. Het heeft geen zin om jezelf thuis op te sluiten. Het is natuurlijk waar dat je verre van vrolijk voelt. Je hebt misschien dan het gevoel dat je die ander persoon niets te vertellen hebt. Je blijft hangen in die negatieve emoties en je hebt het gevoel dat je helemaal geen vreugde kan beleven. Dit is echter niet waar. Je hoeft niet de hele dag in die negatieve emoties te blijven hangen. Ga op visite bij kennissen, familie of vrienden. Bel ze op en maak een afspraak.

De mens is namelijk een sociaal wezen. Als je in een periode van stress of drukte zit, moet je dit niet gaan verwaarlozen.

Het gaat er niet om, dat je jezelf dwingt om een sociaal leven te leiden. Door familie, vrienden, kennissen of buren op te zoeken maak je een einde aan je isolement. Zodoende geef je jezelf de kans om even aan wat anders te denken. Je moet er mee ophouden om jezelf te straffen door uitnodigingen om wat leuks te doen af te wijzen. Alsof je er geen recht op hebt. Of ben je bang dat je er saai bij zit? Laat je echter door deze gedachtegangen niet weerhouden. Een avondje er op uit met vrienden kan je namelijk veel afleiding bezorgen. Verder zijn dit ook gelegenheden om de zorgen die je hebt te delen. Zodoende kan een vriend of vriendin jou de dingen anders laten zien en leer je er afstand van te nemen. Bel vandaag nog iemand op om een afspraak te maken. Ga op visite, ga samen lunchen, ga naar de film of concert en verminder je stress hierdoor.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Door Je Sociale Contacten Op Te Zoeken
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)