Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Door Te Gaan Tuinieren

stress verminderen tuinieren 260x300 Stress Verminderen Door Te Gaan TuinierenStress verminderen door te werken aan een prachtige tuin, kan een geweldige manier zijn. Of je nou een kleine patio versiert, of een grote ruimte aanpakt, door het stukje natuur wat je hebt te veranderen in een oase kan op zichzelf al heel veel stress verminderen. Zodoende kan de tuin die je creëert je meer rust geven. Hier zijn de redenen waarom:

Zonlicht
Door bezig te zijn in het zonlicht kan het je humeur verbeteren. In feite is dit een aandoening, de zogenaamde seizoensafhankelijke depressie (seasonal affective disorder, kortweg ‘SAD’ genoemd). Dit is beter bekend als winterdepressie. Mensen hebben de neiging in het winterseizoen, als er minder zonlicht is, depressief te worden. Zonlicht geeft een ook instroom van vitamine D en de frisse lucht die daarbij hoort is goed voor je gezondheid. Naar buiten gaan om te werken in je tuin is een goed excuus om meer van dit goede spul te krijgen.

In contact komen met de natuur
Door in contact te komen met de natuur en het buitenleven kan het je helpen om je even af te zonderen van de stressoren van het dagelijks leven. Met de hoeveelheid tijd die we binnen doorbrengen (op het werk, tv kijken, enz.), voelen mensen de drang om in contact te komen met de natuur. Misschien heb je niet de tijd om te kamperen of elke dag in een natuurgebied te wandelen, maar het hebben van een stukje natuur vlak buiten je achterdeur, kan je al deels helpen om in verbinding te komen met de natuur.

Door in contact te komen met de natuur en het buitenleven kan het je helpen om je even af te zonderen van de stressoren van het dagelijks leven

Het creëren van schoonheid
De schoonheid van de natuur kan op zichzelf al veel stress verminderen. Denk maar eens hoe vaak je ontspannen voelde als je foto’s van prachtige landschappen zag of opnamen van natuurgeluiden hoorde. Met jouw eigen beschikbare stukje schoonheid als een plek voor meditatie en ontspanning kan je heel wat stress verminderen.

Ga aan de slag
Gelet op de omvang van ruimte die je hebt om mee te werken, je persoonlijke smaak en de hoeveelheid tijd en geld die je kunt besteden, kan het opknappen van je stukje natuur de moeite waard zijn. Je hebt veel opties waaruit je kunt kiezen. Aan de slag gaan lijkt misschien een beetje intimiderend, maar het is een kwestie van een paar goede boeken of tijdschriften over tuinieren, die je veel informatie en ideeën kunnen geven om mee te werken.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Door Te Gaan Tuinieren
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


2 reacties op “Stress Verminderen Door Te Gaan Tuinieren”

Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)