Gratis e-Book!

Direct Toegang

Stress Verminderen Door Te Stoppen Met Zorgen Maken

stress verminderen zorgen maken 300x198 Stress Verminderen Door Te Stoppen Met Zorgen MakenEen grote sleutel om stress te verminderen is te stoppen met zorgen maken. Als je mensen tegenwoordig vraag hoe het gaat, dan is een veel voorkomende antwoord dat ze druk zijn. De verantwoordelijkheden en verplichtingen die ze voelen zoals rekeningen betalen, werk, kinderen, partner, familie, vrienden, hobby’s enz. kunnen veel tijd eisen. Je kan zoveel dingen willen doen, dat als je stopt met slapen of eten je nog steeds niet genoeg tijd hebt om alles te doen. Het resultaat van al deze eisen en verantwoordelijkheden is een toename van zorgen maken en stress. Deze stress heeft invloed op je immuunsysteem, prikkelbaarheid, stemmingswisselingen, hoge bloeddruk, meer ziekte en het gevoel dat alle energie uit je leven wordt gezogen.

Hier zijn tips hoe je de zorgen los kan laten:

Verander jouw gedachten over de stressvolle situatie
Stress is een heel verraderlijk iets en kan je leven binnensluipen als een sluipmoordenaar. Daarom is het belangrijk om stress te herkennen en te erkennen in je leven. Als je het herkent kan je er wat aan doen. De beste manier om met stressvolle situaties om te gaan is door je reactie te veranderen op de stressvolle situaties. Je kan het proberen om ze te vermijden, of je kan ervoor kiezen om je denken te veranderen en dat daardoor de stressvolle situaties niet zo stressvol lijken. Op deze manier kan je jouw stress verminderen.

Stop de herbeleving van de stressvolle gebeurtenis
Een goede methode om dit te doen is om te voorkomen dat je voortdurend in jouw gedachten de stressvolle gebeurtenis herbeleeft. Als je de ervaring herbeleeft, zal je de gevoelens die daarmee verbonden zijn ook herbeleven. Probeer de gebeurtenis te veranderen in je hoofd en de stress zal verminderen. Als dit niet lukt dan moet je de stress en spanning uit je hoofd halen en je denken laten focussen op leuke en positieve dingen.

Probeer de gebeurtenis te veranderen in je hoofd en de stress zal verminderen.

Leer met de stressvolle situatie om te gaan
Als deze stressvolle situatie zich blijft voordoen in je leven, dan moet je het onder ogen zien en er mee leren omgaan. Dit kan veel moed en voor sommige mensen een zeer moeilijke stap zijn om te nemen. Zodra je hebt geleerd om met de stressvolle situatie om te gaan dan zal het je ook niet langer stress geven.  Met andere woorden als de situatie niet verandert, dan moet jij veranderen en zal het de stress verminderen.

Laat je zorgen los
Vaak maak je zorgen over dingen wat je niet kunt controleren  Als je dus zorgen loslaat over dingen wat je toch niet kunt controleren zal het de stress verminderen.

als de situatie niet verandert, dan moet jij veranderen en zal het de stress verminderen.

Bereid je voor op een stressvolle situatie
Als je vooraf  weet dat je te maken gaat krijgen met een stressvolle situatie dan kan je al voorzorgsmaatregelen nemen. Je kan bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek richten op een positief resultaat in plaats hierdoor in de stress te raken. De aanloop naar de gebeurtenis kan je ook zo ontspannen mogelijk maken. Dat wil zeggen dat je alles ruim voor de tijd hebt voorbereid en klaar hebt liggen. Dit zal je helpen om jouw stress te verminderen en je rustig te houden.

Beheers je denken en je hebt de werkelijkheid onder controle
Vergeet niet dat wat er in jouw denken gebeurt net zo echt is voor jou als wat er gebeurt in de wereld om je heen. Beheers je denken en je hebt de werkelijkheid onder controle. Beheers jouw stress door te plannen en vooruit te denken. Je zult merken dat het enorm de stress zal verminderen en het zal de kwaliteit van je leven verbeteren.

Voor een Stressvrij Leven!

artikelen stress Stress Verminderen Door Te Stoppen Met Zorgen Maken
Bob Pietersz – Ervaringsdeskundige
www.stressvrijleven.com Leef In Volle Vrijheid!
Ontvang het gratis e-boek: ‘Stressvrije Methode’ Klik hier


Wat vind jij? Geef je mening (of stel een vraag)